Bog

I cirklens centrum

Af (
2024
)

Anmeldelse

I cirklens centrum

06 jun.24
AfLine Hoffgaard
Skribent

Arne Dahl rammer bullseye med denne intelligente, intense krimi om klimaterrorisme, preppers og svenske udkantsmiljøer. 

Det tegner godt med starten på denne nye serie om efterforskningsgruppen Novas efterforskning af en række bombeattentater. 'I cirklens ende' er en pageturner med det hele: Interessant persongalleri, højt tempo, et kompliceret plot og ikke mindst Arne Dahls blik for det psykologiske spil. Topunderholdning på en klangbund af den aktuelle klimakrise. 

En bombe sprænger i en bil på motorvejen, og bilen fortsætter som en flammende ildkugle ind i en gul rapsmark. På et af Amazons serverstationer i Sverige springer en bombe og farver området lyserødt. Da politikommissær Eva Nyman modtager et brev i et kryptisk sprog om bomberne, står det klart, at bombemanden har en klimapolitisk dagsorden. Eva får i al hast samlet et nyt team af efterforskere indenfor særlig kriminalitet med navnet Nova.

Sporene peger hurtigt i retning af, at bombemanden er Evas tidligere chef, Lukas Frisell, som nogle år tidligere forlod tjenesten for at leve som survivalist i den svenske urskov. Da Nova-gruppen starter deres menneskejagt på Frisell i det ufremkommelige svenske vildnis, og natten falder på, er det blot den første af en række nervepirrende hændelser.

Det lykkes Nova-gruppen at få fat på Frisell, og Eva står ansigt til ansigt med sin tidligere chef. Under afhøringerne og optrevlingen af Frisells fortid er det svært at blive klog på hans motiver, og om han er til at stole på. Under afhøringerne modtager Eva samtidig et nyt brev, der varsler nye attentater i nær fremtid. Uret tæller ned…

Nova-gruppen er et interessant mix af forskellige typer efterforskere, som hver især på privatfronten kæmper med noget (Jovist er det en kliche, men det virker!). Arne Dahl lader Novas efterforskning både i felten og i fortidens spor fylde en del, og det medvirker til en vild intensitet. 

Det er lige dele nervepirrende at kigge efterforskerne over skulderen, når de gennemtrævler gamle dokumenter, og når de er i højspændt aktion ude i samfundets udkanter, befolket af både preppers og kriminelle eksistenser. Helt derude udenfor samfundet søgelys, hvor man både kan forsvinde og foretage sig mange lyssky ting. Én ting er sikkert, Nova kommer på udebane.

Persongalleriet er levende beskrevet og alligevel så tilpas vagt omkring Nova-medlemmernes fortid, at Arne Dahl har mulighed for at udvikle dem i kommende krimier, og nysgerrigheden vækkes. Det kombineret med slutningens cliffhanger gør det nærmest ulideligt at skulle vente på næste bind i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
137855941
ISBN
9788770078641
Antal sider
375

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser