Bog

Elleve

Af (
2009
)

Anmeldelse

Elleve af Arne Dahl

09 nov.09
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Overraskende gensyn med den nedlagte A-gruppe i Arne Dahls veloplagte nr. 11.

”Meget vand er løbet under broen, siden vi for over et år siden besluttede os for at ses igen…. Så lad dagen blive til nat, mens fortællingerne hylder os i den magi, der altid får ende, men også altid lader sig generobre, det stof som drømme væves af”

Arne Dahls fantastiske krimiserie om A-gruppen sluttede i seriens bind 10, ’Himmeløje’, med at gruppen blev opløst.

Alle 10 medlemmer besluttede sig for at mødes efter et år og fortælle hinanden historier.
 
Det er stormvejr og deres mødested viser sig at være et afsidesliggende slot. Ved ankomsten er der ingen mennesker at se, men slottet er oplyst, der er varmt og bordet er dækket med en masse lækkerier – retter, der stammer fra 1700-tallet.

På hvert værelse hænger der en håndskreven seddel med et par linjer fra et børnerim, og tilsammen danner linjerne et hele. Men der er 11 vers i børnerimet, men de er jo kun 10?
Det hele er meget mystisk og lidt uhyggeligt, og stemningen understreges af uvejret udenfor og manglen på andre mennesker.

Efter lidt forvirring beslutter de sig til at give sig i kast med middagen og også med deres fortællinger. Alle fortællingerne hænger på en eller anden måde sammen med fortælleren selv og også med det rim, der er på værelset. Pludselig dukker den 11. fortæller op, og på den måde bliver ringen sluttet samtidig med, at der sker en ny begyndelse. Forvirret - læs selv!

I klassikeren ’Dekameron’ af Boccaccio er det også 10 personer, der mødes for at fortælle hinanden historier, og der en del lighedspunkter med vore moderne fortællere.

De mange læsere, som har slugt Arne Dahls bøger, vil få sig en overraskelse i denne nr. 11. Det er dejligt at møde de kendte personer igen og få en opdatering på, hvad der er hændt dem i det sidste år, men hvis læseren forventer at få en ny omgang kriminalhistorier, ja så bliver man skuffet.

Jeg blev hurtigt draget ind i romanens univers, fordi Arne Dahl skriver så godt og hver for sig er historierne meget velvalgte og fascinerende.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
27903118
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788770533072
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser