Bog

Skyggezone

Af (
2016
)

Anmeldelse

Skyggezone af Arne Dahl

22 sep.16
AfArne Larsen
Skribent

Den veletablerede krimiforfatter er startet på en ny serie. Den sædvanlige kvalitet og spænding går heldigvis igen. Forfatteren kan sit kram til fingerspidserne.

Arne Dahl er først og fremmest kendt for sin lange serie om politifolkene fra A-gruppen og Opcop. Med disse bøger har han for længst slået sit navn fast som en af Sveriges ypperste spændingsforfattere. I sin nye serie har han kastet alle de mange personer, de internationale intriger og samfundsrelaterede emner over bord. ’Skyggezone’ har faktisk kun to hovedpersoner, og handlingen er koncentreret om jagten på en seriemorder og det bagvedliggende, omstændelige politiarbejde.

Politimanden Sam Berger er sikker på, han er på sporet af en seriemorder, der kidnapper og myrder 15-årige piger, men hverken hans chefer eller kolleger ved Stockholms politi tror på hans teori. Senest har den 15-årige Ellen Savinger været forsvundet i tre uger, og Sam Berger tror, at mindst to andre piger er forsvundet på lignende vis. Man har dog aldrig fundet spor eller lig, der kan bevise hans teori.

I al hemmelighed har Sam indledt sin egen efterforskning, og hvad ingen ved er, at han på de tre formodede gerningssteder har fundet tre små tandhjul, som stammer fra et ur, han fik stjålet for år tilbage. Sam tror, at han kender morderen fra sin egen barndom, men inden han kan komme videre, ser han pludselig sig selv som Säpos hovedmistænkte.

Det viser sig nu, at Säpo i det skjulte har kørt sin egen efterforskning, og pludselig er Sam og Säpos efterforsker, Molly Blom, på flugt fra politiet i deres egen personlige jagt på den formodede gerningsmand. Deres søgen fører dem til et forladt bådhus og tilbage til oplevelser fra deres fælles skoletid.

Fans af bøgerne om A-gruppen vil utvivlsomt savne det store persongalleri og disse bøgers hæsblæsende tempo, men i denne nye serie får de til gengæld et betydeligt tættere persongalleri tilsat en hel del psykologi, og spændingen og det indviklede plot er i den grad stadig Arne Dahls varemærke. Forfatteren kan sit kram til fingerspidserne, og som læser tages man ved næsen adskillige gange og føres i nye og overraskende retninger. Læseteknisk virker det fint, at Sam Berger først er hovedpersonen, og lige pludselig skifter historien, så det er Molly Blom, der er i forgrunden. Bogen slutter med noget af en cliff hanger, og det skal blive spændende at følge de to hovedpersoners videre færd.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
52588677
ISBN
9788771466300
Antal sider
366

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser