Bog

Kun en kladde

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kun en kladde af Vibeke Marx

20 okt.20

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. 

’Kun en kladde’ er fortællingen om i en tidlig voksenalder at opdage, at man er adopteret, og hvad det efterfølgende gør ved ens identitetsopfattelse. Behovet for at vide, hvorfra man stammer, sender bogens hovedperson ud på sit livs rejse for at finde frem til sandheden og kommer med en mulig forklaring på en gammel forbrydelse. Romanen viser til en start gode takter og tager et latent interessant emne op, men kommer desværre ikke helt i mål med sit ærinde.

Da den unge kvinde Nia ved et tilfælde opdager en kladde til et brev i sin mors papirkurv, vender det op og ned på hele hendes tilværelse. Det ufærdige brev består blot af få linjer og er skrevet af hendes mor til en kvinde ved navn Evie George, og i brevet afsløres det, at Evie overdrog sit spædbarn til Nias mor, og at Evie selv sidder i fængsel.

Det kommer som et chok for Nia, og hun går i gang med at researche, hvem Evie George er. Det viser sig, at Evie var en berømt australsk vandpolospiller, som bortadopterede flere børn, og at hun nu sidder i fængsel for mordet på et barn.
Under påskud af at ville tage en pause fra studierne, rejser Nia til Australien i håb om at finde svar på sandheden om sig selv og sin biologiske mor.

Romanen er i udgangspunktet godt skruet sammen og har både psykologisk dybde og krimilignende spænding om en mulig uskyldig dømt. Men hvor romanen lægger godt fra start, så taber handling og plot fremdrift og har svært ved at fastholde interessen. Lige så realistisk Nias følelser og søgen efter sine rødder er beskrevet, lige så urealistisk føles Nias behov for at finde på løgne om sit virkelige ærinde i Australien og den umiddelbare imødekommenhed fra de personer, der sidder inde med de ledetråde, Nia mangler.

Vibeke Marx har fundet inspiration til ’Kun en kladde’ fra virkelighedens Keli Lane, som er dømt for at have dræbt sit barn, og hvis lig aldrig er blevet fundet.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Faustnummer
48643299
ISBN
9788770073981
Antal sider
240

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer