06 aug.20

Bogliste

10 romaner om adoption du skal læse

Bøger på listen

Han

Af Eva Tind

Han

Med en faktisk rejse til Nordkorea som fundament har Eva Tind (igen) begået et både rørende smukt og nøgent nøgternt værk om identitet, søgen og ophav.
Læs mere

Tabita

Af Iben Mondrup

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Læs mere

Pigen de sendte tilbage

Af Donatella Di Pietrantonio (f. 1963)

Pigen de sendte tilbage

Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre.
Læs mere

Inden vi blev jeres

Af Lisa Wingate

Inden vi blev jeres

Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.
Læs mere

Små påsatte brande

Af Celeste Ng (f. 1980)

Små påsatte brande

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.
Læs mere

Den syvende dag

'Den syvende dag' har samme melankolske skrøbelighed som 'At leve', men den er blandet med humor og en bidende social kritik af det moderne Kina.
Læs mere

Boy

Af Wytske Versteeg

Boy

Ung hollandsk forfatter skriver fremragende og intens roman om det værst tænkelige; at miste sit barn. ’Boy’ er en stærkt rørende psykologisk roman om hvad sorg kan drive…
Læs mere

Interview med Iben Mondrup

Artikel

Jeg vil give stemme til børnene

For blot 40 år siden kunne danske familier let tage et barn med sig hjem fra Grønland. I Iben Mondrups aktuelle roman ’Tabita’ adopteres to grønlandske børn og udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid.
Læs mere