Bog

Klammo Kong was here

Af (
2023
)

Anmeldelse

Klammo Kong was here

20 mar.23

Kathrine Assels har skrevet en novelle om at ligge under for gruppepres og gå på kompromis, men alligevel finde modet til at turde træffe sine egne beslutninger.

Amanda og hendes forældre flytter til en ny by, fordi familien har været igennem en stor sorg og har brug for at begynde forfra. Inde ved siden dem af bor Liv, som Amanda skal gå i klasse med. Liv er smuk og har både selvtillid og mange venner. I deres klasse går også Klaes, der bor i en plejefamilie, som bor et godt stykke fra skolen. Derfor kører Klaes på knallert til skole og har ofte oliepletter på tøjet.

De andre i klassen er rigtig modbydelige overfor Klaes og kalder ham Klammo Kong for at få hans temperament til at koge. Liv siger hele tiden til Amanda, at Klaes er klam, og Amanda håber ikke, at Liv eller nogen af de andre har set Liv kysse Klaes på badebroen til den første fest, hun var med til. Selvom hendes klassekammerater højlydt udtrykker deres mening om Klaes, er Amanda ret tiltrukket af ham, og derfor kommer der et tidspunkt, hvor Amanda træffer sine egne valg.

Kathrine Assels’ novelle fortæller den ubarmhjertige historie om at ligge under for gruppepres, mens den udforsker begreberne rigtigt og forkert i Amandas proces mod voksenlivet. Amanda bevæger sig væk fra den uskyldige barndom, og betydningen af "uskyld" uddybes bagerst i bogen. Kathrine Assels er fantastisk til at fortælle om "alle de umuligste børn" og tilbyder sine læsere et spejl, hvor hun altid husker at bevare håbet.

Årgang 2023 er en novelleserie for unge fra ca. 13 år, hvor forskellige forfattere giver deres bud på historier med udgangspunkt i samme tema. 2023-temaet er "Uskyld".
 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135499064
ISBN
9788762742147
Antal sider
84

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer