Bog

Frejas blod

Af (
2015
)

Bogdetaljer

Forlag
Saxo
Faustnummer
52123720
ISBN
9788740912128
Antal sider
352

Brugernes anmeldelser

4 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfHeidi Nielsen
man, 07/09/2020 - 10:11

Debutant følger den nordiske krimi tradition

Nordisk krimiforfatter sætter sine kraftige fodspor i den nordiske krimi tradition med en konspirationsteori bog, der læner sig op af Tom Egelands måde at bygge en god krimi op. Flot debut roman.

De to venner Christopher og Isabella finder ud af at deres veninde Ditte er død. Politiet mener det er selvmord, men Christopher og Isabella er ikke sikre. Deres usikkerhed gør, at de starter på en hektisk rejse gennem Norden for at finde ud af hvem, der har dræbt Ditte.

I deres rejse støder de på to grupper: En gruppe af asatroende kvinder og en gruppe primært af indremissionske mænd, der bekæmper hinanden. Disse grupper har bekæmpet hinanden gennem århundreder og det har foregået udenfor offentlighedens vidende.

Christopher og Isabella kommer også forbi en del spændende steder, som Rundetårn og Akershus Slot. Hvilket gør at jeg overvejer at tage dertil, for at se de ”spor” som de finder.   

Martin Holmslykke er god til at skifte synsvinkel mellem de forskellige grupper/personer uden at man mister overblikket. Dermed hænger plottet rigtig godt sammen. Han har nogle gode personskildringer, men nogen gange får man lyst til at sparke Christopher for at få ham til at mande sig op, men det er måske bevidst for at Isabellas karakter står mere stærkt.

Alt i alt er det en god krimi, der kan være starten på en lovende forfatter karriere. Jeg ser frem til den næste i rækken, da der er en noget åben slutning.

Kan anbefales til alle, der holder af en god krimi i den ”nordiske” stil.

Jeg giver den 4 ud af 5 stjerner.

AfNick Jansson
tir, 01/09/2020 - 10:07

Fed start, den fangede mig med det samme. Krimien går i et godt tempo og man får lyst til at læse videre.

Plottet er klart det bedste ved Martin Holmslykkes krimi, hvis du kan lide en krimi med en masse løse ender og en masse personer, der fint bindes sammen så er det en krimi for dig. Minder lidt om Dan Brown i opbygning især Da Vinci Mysteriet.

Har også en svaghed for Isabella, fuck en bitch, men der er et eller andet over hende som tænder for vildt.

Ser frem til nummer to, der er stadig mange ubesvarede spørgsmål.

Kan godt anbefale krimien.

NickJ

AfMalene Harpsøe
fre, 05/06/2020 - 14:19

Fik anbefalet ”Frejas Blod” af en veninde og gav mig i kast med den med lidt skepsis. Jeg læser normalt ikke bøger, der har noget med historie at gøre. Forfatteren er dog ret god til at få det hele til at hænge sammen og jeg får da kun lyst til at læse mere af ham.

Kort fortalt handler romanen om Christopher og Isabella, der tager rundt i Norden for at finde spor efter hvorfor deres veninde døde. De kommer på tværs af nogle spøjse grupper – bla. en gruppe af Asa kvinder og en gruppe af kristne mænd.

Det er en hæsblæsende historie, der gør at jeg venter på næste bog i serien – kom nu, der er rigtig mange uforklarede spørgsmål.

Malene

AfMads Kildegaard
ons, 09/12/2015 - 14:04

Sådan endelig en nordisk krimi, med en konspirations teori, der følger spor fra Århus til Djursland, fra Rundetårn forbi Rosenborg slot over Sverige og til Oslo og Akershus Slot.
Forfatteren kan finde ud af at opbygge en krimi og jeg har stadig lyst til mere - så kan kun anbefale forfatteren at skrive en efterfølger - helst hurtigt please. :o)
Kan rigtig godt anbefales også til mænd, selvom det er en hemmelig loge af kvinder, der er noget af omdrejningspunktet.