Bog

Anton, Hugo og Guldhesten

Af (
2019
)

Anmeldelse

Anton, Hugo og Guldhesten Sissel-Jo Gazan

21 sep.19

Det er så svært at flytte. Især når man skal flytte fra byen og langt ud på landet. Heldigvis kan lidt magi hjælpe glæden på vej.

Fortælleren i historien er den store og kloge bjørnebibliotekar. Historien handler om de to drenge, Anton og Hugo, der bor sammen med deres far i en by, som har en vældig stor havn. Inde i stuen står et billede af drengenes mor, men hun er der ikke.

Hver aften får Anton og Hugo besøg af Guldhesten, som kommer i galop og lander udenfor, så de kan klappe den. En dag siger far, at de skal flytte på landet, for der kan han få arbejde. Men kan Guldhesten mon finde dem igen?

For at få hjælp, så Guldhesten kan finde vej til dem, går de ind på biblioteket og snakker med bjørnebibliotekaren, som har gode råd til dem. Men da de ikke ved, hvad de leder efter, om det er en vildhest eller et totemdyr, virker bjørnens råd i første omgang ikke. Ikke med det samme i hvert fald.

Det er Sissel-Jo Gazans debut som børnebogsforfatter, og det er en virkelig fin og underfundig bog med masser af elementer fra magisk realisme. Bjørnebibliotekaren, der er indsat som fortæller, tilfører historien en klædelig humor. Bogen er illustreret af Peter Bay Alexandersen, som er uddannet både tegner og grafiker og har illustreret adskillige bøger, bla. Kim Leines børnebøger, men han har også arbejdet som designer hos LEGO. Han benytter fine farver i varme gullige nuancer, og illustrationer og farver understreger drengenes humør.

'Guldhesten' er kæmpestor og lyser med et varmt gult lys, så begge drenge endelig kan sove og drømme om deres mor, som hvisker til dem. Og til sidst går bjørnen stille tilbage til sin plads på biblioteket, klar til at hjælpe nogen andre børn. Alt sammen tegnet og fortalt med stor varme.

Tænk hvad en skøn bjørnebibliotekar og de rigtige bøger kan udrette. Sikke en masse at snakke om med børn fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Peter Bay Alexandersen
ISBN
978-87-02-23091-8
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer