Bog

Boris flytter!

Af (
2018
)

Anmeldelse

Boris flytter af Ryan T. Higgins

18 jul.18

En helt uimodståelig billedbog om den småsure Boris og hans dagligdag med masser af børn i form af både gæs og mus.

Nogle gange er der simpelthen ikke plads nok til at være sig selv i sit eget hus! Der er fyldt op allevegne. Med mus, gæslinger, legetøj og andet der fylder. Og ingen lytter! Den gode Boris får nok. Han flytter!

Bruce, den gnavne bjørn, er tilbage. I ’Bruce får gæslinger’, blev han ufrivilligt mor til fire gæslinger. I ’Hotel Boris’ kommer’ Boris og gæslingerne hjem fra ferie sydpå, kun for at opdage at nogen er flyttet ind i hans hus. Den stakkels Boris har så mange trængsler.

I ’Boris flytter’ er han simpelthen så træt af de mus, der er flyttet ind i hans hus uden tilladelse. Han deler sin sparsomme plads i det lille hus med fire gæslinger og de tre uønskede mus. Og huset er både klemt, klamt og larmende. Han prøver alt for at slippe af med dem. Sender dem op i luftballon, frankerer dem og giver dem adressemærker med adresser, der er virkeligt langt borte og siger også til dem, at de skal ud, men intet virker.

En dag da musene går udenfor for at lege, pakker Boris sine gæslinger og andet habengut, putter det hele i sidevognen på sin motorcykel, og kører derudaf, indtil han finder idet perfekte hus, der ligger ved siden af en sø. Endeligt finder han den længe ønskede stilhed! Men så opdager han de venlige naboer, en stor snakkesalig bæverfamilie. Og Boris kan ikke lide venlige naboer!

Trods alt er han fri for musene. Men hvad han tror er det bedste i verden, viser sig at være helt forfærdeligt. Gæssene er så ulykkelige og savner musene frygteligt. Boris prøver alt for at opmuntre dem, men ingenting virker. Indtil flyttebilen ankommer. Og Boris viser, at han er den bedste mor for dem alle sammen.

Ryan T. Higgins er både forfatter og illustrator. Illustrationerne er fantastiske. De er voldsomt humoristiske, farverige og udtryksfulde. Især Boris’ ansigtsudtryk udgør i sig selv en fortælling om alle de trængsler, den stakkels bjørn må gennemgå.

'Boris flytter!' fortæller, at det er ok at vælge fra, men også at vælge til. Og uanset hvor irriterende venner og familie kan være, har vi alligevel brug for hinanden. Jeg tror, de fleste voksne kan spejle sig i Boris´ daglige udfordringer og more sig over fællestrækkene med en dag i en børnefamilie.

En vidunderlig højtlæsningsbog fra cirka 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711698402
Antal sider
48

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer