Bog

Hotel Boris

Af (
2017
)

Anmeldelse

Hotel Boris af Ryan T. Higgins

26 jan.18

Boris er en bjørn med mange udfordringer, hvilket gør ham virkelig sur og gnaven. Men dybest inde er han kærlig med et stort hjerte. Det kan bare godt være svært at være glad, når alle bare flytter ind i hans hus, som om det var deres eget.

I første bind Da Boris fik gæslinger, klækker de gåseæg, som Boris har samlet for at spise. Og pludseligt står han med ansvaret for fire gæslinger.

I ’Hotel Boris’ har Boris indrettet sit hus, sammen med de fire gæslinger. Ikke fordi han har lyst, men fordi de har valgt ham som deres mor. Og derfor må han om vinteren trække sydpå med dem, selvom han meget hellere vil gå i vinterhi. Det er så hårdt at passe de små gæslinger, så Boris bliver både træt og gnaven.

Da de endeligt vender hjem efter turen til Miami, er det kun for at opdage, at der er flyttet tre mus ind i hans hus, og de har ovenikøbet omdannet huset til hotel. Nu bliver Boris først rigtigt gnaven. Der sover en elg i hans seng sammen med utallige andre dyr, pungrotterne vækker ham med højlydt pudekamp, bæverne spiser hans møbler, og skildpadderne bader i gryderne. Da en bus fyldt med elefanter arriverer, er det nok. Alle skal ud, og det er nu! Men kan han virkeligt få sig selv til det?

Borisbøgerne er forrygende. Historierne er ret simple og letforståelige med udgangspunkt i hverdagssituationer, der her er tilført en bjørn, nogle gæs, tre mus med flere.

Illustrationerne er fantastiske med en skøn underspillet humor. Som voksen oplæser, er du også rigtigt godt underholdt, mens du læser højt. Udover at være en rigtigt skæg historie, lægger Ryan T. Higgins’ underfundige og lune illustrationer op til en masse snak.

Bogen er fyldt med detaljer, som jeg ikke er sikker på børn fanger. Men det gør den voksne. Den er velegnet til højtlæsning fra ca. tre år, men også som et godt grin til voksne med et barnligt sind.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
ISBN
978-87-11-69611-8
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer