Bog

Djævelens lærling

Af (
2008
)

Anmeldelse

Djævelens Lærling af Kenneth Bøgh Andersen

"Djævelens lærling” er første bind i Kenneth Bøgh Andersens serie Den Store Djævlekrig. Hovedpersonen Filip Engell er en god og artig dreng. Han lyver ikke, han er altid hjælpsom, og så er han høflig og flittig i skolen. Filip har aldrig kendt sin far, og det er faktisk grunden til, at han er så dydig, for hans mor har fortalt ham, at hans far sidder i himlen og venter på ham, så når Filip engang dør, vil han være sikker på at komme op til faren.

Men en dag efter skole bliver Filip skubbet ud foran en bil af skolens bølle, og da han kommer til sig selv, står han foran Helvedes port. Djævelen er nemlig syg og har brug for en efterfølger, og ved et uheld bliver Filip hentet dertil som djævelens lærling. Hverken djævelen eller Filip er særligt tilfredse med den udvikling, men det kan ikke gøres om, og så må Filip i gang med at lære at være ond.

“Djævelens lærling” er skruet rigtig godt sammen. Kenneth Bøgh Andersen tegner et både sjovt og uhyggeligt billede af Helvede, hvor alle de fordømte mennesker pines dag og nat. Filip møder både Pontius Pilatus, David og Goliat og mange andre figurer, og selvom det er grumt, hvad de udsættes for, er det også med til at give Filip en anden indstilling til både godt og ondt. Han finder nemlig ud af, at det ene ikke kan eksistere uden det andet.

Andet bind i serien hedder 'Dødens terning'. Her skal Filip hjælpe døden, som han mødte her i første bind. Tredje bind hedder 'Den forkerte død'. Denne gang skal Filip hjælpe bøllen, som her i første bind skubbede ham ud foran bilen og satte det hele i gang.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
25912233
ISBN
9788763802505
Antal sider
314

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer