Bog

Jurassic Park

Af (
1993
)

Anmeldelse

Jurassic Park af Michael Crichton

De fleste kender nok til filmatiseringen, men hvad de færreste nok er klar over, blæser bogen filmen langt bagover!

Jurassic Park handler om rigmanden, John Hammond, der etablerer en forlystelsespark med dinosaurer på en afsides ø. Dinosaurerne bliver genskabt via avanceret genteknologi, hvor det brugte DNA stammer fra dinosaurblod fra myg, der stak en dinosaur og efterfølgende blev fanget i flydende harpiks. Flere millioner år efter bliver denne hårde harpiksklump fundet og har siden dannet basis for genskabelsen af fortidens herskere. Da et hold af testere skal afprøve forlystelsesparken, sker en række uheld, og sikkerheden rækker ikke længere til at holde dinosaurerne indelukket, og pludselig er helvede løs.

Jurassic Park, altså bogen, er skrevet til et mere intelligent publikum end den gennemsnitlige biografgænger, og især Crichtons forklaring af "Chaos Theory", gør den enestående.

Bogen skildrer helt andre ting end filmen, i både betydning, personligheder, relationer til den overordnede historie og hinanden. Faktisk, når man begynder at læse bogen, kan man ikke være lægge den fra sig. Bogstaveligt. Ja, jeg kunne i hvert fald ikke ...

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
20374934
ISBN
9788759503492
Antal sider
491

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer