Bog

The cement garden

Af (
2006
)

Anmeldelse

The Cement Garden

Første sætning: I did not kill my father, but I sometimes felt I had helped him on his way.

Den første sætning angiver ret godt tonen i bogen og forbereder læseren på, hvad der er i vente: En dysfunktionel, ulykkelig familie, tragedie, skyldfølelse … ret deprimerende. Men ikke desto mindre er det en interessant og dybt foruroligende historie.

Vi følger fire søskende, der er tvunget til at blive voksne, før de er klar, da begge deres forældre dør. Da de er bange for at blive splittede og komme på et hjem, fortæller de ikke nogen, at deres mor er død. I stedet forsøger de at klare sig på egen hånd.

Men dette er ikke en af de der kliché-historier, hvor søskende holder sammen og kæmper for deres hjem i fællesskab i stil med Vi Bliver i Familien. De er barnlige, egoistiske, ufokuserede og dovne børn. De er med andre ord ægte. Og det er romanens styrke: du kommer til at holde af disse børn, selvom du måske ikke kan lide dem hele vejen igennem og til tider ville ønske de opførte sig anderledes. Men så ville det have været en helt anden historie. Måske en mere behagelig historie, men knap så ægte.

Kig forbi min blog The Bookworm's Closet for flere boganmedelser


Bogdetaljer

Forlag
Vintage
Faustnummer
42506044
ISBN
9780099755111
Antal sider
138

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer