Bog

Væltede kældre

Af (
2005
)

Anmeldelse

Væltede kældre af Hans Otto Jørgensen

15 aug.05

John the John og Damen, et lykkeligt par på livets skyggeside, huserer i denne fortættede kortroman.

Parret John og Ivy er nogle ældre, brugte mennesker, som ikke har levet på livets solside. De turer gennem livet i en sær og foruroligende deroute. I tilbageblik oprulles hændelser, som de to har gennemlevet, herhjemme og uden for landets grænser, og det er barske begivenheder. Således har John været blandet ind i et trafikuheld, som har givet ham et ar og gjort ham halt.

Tilsyneladende har de levet sammen i mange år, selv om han ikke har behandlet hende særlig godt. John har arbejdet inden for mange fag, bl.a. har han været roadie, hvilket har gjort ham urolig og utilpasset. Hans rodløshed giver sig udslag i, at han pludselig skal ud at køre i deres gamle bil: de skal bare af sted uden mål og uden at have tid til at pakke. Deres forhold er tillige styret af et misbrug af alkohol og piller.

John ynder med en vis form for selvironi at benævne sig selv: F - for fallent, fjols, fabrikant. Han er vokset op på landet og har en nær fornemmelse for naturen. Han har øjnene med sig: ser en musvåge, ser hvorledes kornet står og har en faktuel erindring om livet på gårdene.

Ivy er den trofaste i deres forhold. Hun er et rodehoved, men hendes hengivenhed og afhængighed af John er meget synlig, selv om hun er underlagt hans luner.

Hans Otto Jørgensen skriver korte romaner, i sidetal men ikke i indhold. Sætningerne snubler over hinanden og giver en klar fornemmelse for Johns urolige bevidsthed og adfærd. Læs denne roman og oplev at komme til at holde af John og Ivy, lykkelige på trods af det barske liv, de lever.

Gyldendal, 2005. 146 sider. Kr 199,-

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
25678036
ISBN
9788702035117
Antal sider
146

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer