Bog

Svøm med dem som drukner

Af (
2015
)

Anmeldelse

Svøm med dem som drukner af Lars Mytting

19 jun.15

’Svøm med dem som drukner’ er en vidunderlig slægtsroman om at finde sin historie. Lars Mytting blander yndefuldt spænding, krig, kærlighed og natur i denne fængslende fortælling.

Historien tager sin begyndelse på en gård oppe i de norske fjelde. Edvard er vokset op på gården hos sin bedstefar, de holder sig for sig selv og kommer helst ikke ned i landsbyen. En aften efter de har været nede i byen, dør bedstefaren, og nu begynder historien rigtig at tage fart.

Edvard opdager, at forældrene døde af giftgasgranater i Nordfrankrig i 1971. Med sig havde de Edvard, der efter ulykken var forsvundet i 3 dage, for senere at dukke op i en lægepraksis flere hundrede kilometer væk. Alt dette husker Edvard intet af.

Efter bedstefarens død beslutter Edvard sig for at opklare, hvad der virkelig skete. Hans søgen bringer ham til Shetlandsøerne og ikke mindst til Frankrig. Under sin rejse opdager han, at forældrene muligvis var på jagt efter en stor skat. Snart er det ikke kun sin egen historie, han jagter, men også noget meget værdifuldt, nemlig 16 valnøddetræer farvet – eller nærmere misfarvet – af 1. verdenskrigs giftgasgranater.

’Svøm med dem som drukner’ er en fantastisk bog. Slægtshistorien kombineret med spænding og muligvis mord er en skøn cocktail. Ikke nok med at hovedpersonen opdager ting om sig selv, men læseren får også en fin indføring i nogle af krigenes lidt skjulte konsekvenser. Hovedpersonen kæmper med sig selv i sin søgen efter slægt, historie og barndom, samtidig med at han drages mod to meget forskellige og stærke kvinder.

Forfatteren Lars Mytting er god til at spinde et plot for derefter at få samlet alle trådene igen. Der er mange forviklinger og et stort persongalleri at holde styr på, men alt samles på fornemmeste vis sidst i bogen. Desuden er der i bogen fantastiske naturbeskrivelser. Lars Mytting bruger naturens og vejrets elementer til at drive historien fremad, og det lykkes han godt med.

Denne bog er til alle læsere af slægtshistorier, men på grund af spændingselementet og underholdningsværdien vil denne bog ramme en meget bredere læseskare. Det er en skøn fortælling om slægt, savn, kærlighed og muligvis mord. Jeg kan på det varmeste anbefale den.

Originally published by Henriette Olesen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Rolf Stavnem
Faustnummer
51709780
ISBN
9788763838948
Antal sider
442

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer