Bog

Søsteren

Af (
2010
)

Anmeldelse

Søsteren af Poppy Adams

01 jul.10

Sær og fascinerende roman om en engelsk familie fortalt af datteren - fuld af fortielser og fortrængninger og med mere end ét diskutabelt dødsfald.

På herresædet Bulburrow Court i Dorset bor 70-årige Virginia med sine minder og familiens store samling af natsommerfugle – samlet af hende selv og faderen, en kendt lepidopterolog.
I 45 år har hun boet alene i det kæmpestore hus - søsteren bor i London, forældrene er for længst døde og selv er hun blevet en eneboeragtig, menneskesky særling, som har ladet huset forfalde og solgt alle de antikke møbler.

Men så melder hendes lillesøster, der rejste hjemmefra som 21-årig, pludselig sin ankomst.
Søsteren Vivien vender hjem for at slutte fred og for at de skal være sammen i deres sidste tid i stedet for at dø ensomme.
Virginia både glæder sig til og frygter gensynet med søsteren, som hun altid har forgudet, og regner med, at de kan genoptage den fortrolighed, de havde som børn og unge.

Men det går ikke, som Virginia har tænkt sig. Deres opfattelser af den fælles fortid er så forskellige, at der bliver vendt op og ned på Virginias minder, og det er mere, end hun kan klare. Søsterens besøg udløser en katastrofe, som læseren er det rystede vidne til.

Handlingen udspiller sig i løbet af en lille uge, afbrudt af Virginias mange erindringsspring tilbage til barndom og voksenliv. Virginia er fortælleren, men er hun troværdig - kan vi fæste lid til hendes historie eller digter hun og pynter på fortællingen overfor den ”du”, hun henvender sig til?

Poppy Adams har skrevet en smuk og vemodig historie om en kvinde, som går gennem livet uden begreb om større sammenhænge og uden sociale kompetencer, men som dog har formået at bygge en tilværelse op, der fungerer på hendes præmisser. Søsterens ankomst river de beskyttende mure ned og tvinger hende til at forsvare sig.

Det er en rystende og tankevækkende roman om, hvad der kan ske, når der bliver pillet ved de forestillinger, man har om sit liv.

’Søsteren’ er forfatterens første roman, hun er oprindeligt uddannet indenfor naturvidenskab (naturen spiller da også en stor rolle i romanen) og har produceret dokumentarfilm for BBC.

Smukt omslag med en poppelsværmer og gulnet tapet som illustrerer forfaldet.

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Oversætter
Camilla Skjødt
Faustnummer
28269706
Graphic
Koitz Animation & Graphics
ISBN
9788764503593
Antal sider
274

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer