Bog

Sirile gentlemen søges

Af (
2010
)

Anmeldelse

Sirile Gentlemen søges af Karin Brunk Holmqvist

17 maj.10

Charmerende svensk lystspil på bog

De to ældre damer Alma og Margit, er genboer. Dagligt tusser de over til hinanden for at drikke formiddagskaffe, få en sludder eller se tv. De har begge boet i deres fine huse med de velholdte haver i mange år, men en dag får idyllen en ende. Kommunen planlægger en ny ferieby og i den forbindelse skal de to huse eksproprieres.

Forstanderen på plejecenteret Solglimt, Fru Ulla Ström, er en skarp, skrap og bestemt dame. Men politiker og byrådsmedlem, Kjell Johansson har et blødt punkt for hende. Et punkt så blødt, at de planlægger hemmelige stævnemøder, som Kjells kone – eller andre for den sags skyld - for alt i verden ikke må opdage.

Alma og Margit får lovning på to små nabolejligheder i et nyt byggeri. Desværre er det så nyt, at det endnu ikke er færdigt. Men mens de venter på det, kan de få lov at låne et værelse på plejecenteret Solglimt, Ulla Ströms plejecenter.

I løbet af den tid de bor på plejecenteret oplever de to ældre damer mere end de nogensinde kunne have drømt om. De bliver lokket til at melde sig på et computerkursus, indrykker en kontaktannonce og så får de øje på noget ureglementeret kysseri ved aftenstide på bygningens bagside og hører underlige lyde fra et depotrum. Pludselig ved de noget om Ulla Strøm og Kjell Johansson. Kjell Johansson, som jo sidder i byrådet. Det byråd som har vedtaget eksproprieringen af deres huse –
Kan det mon udnyttes?

Historien om Alma og Margit kan bedst betegnes som hyggelig. Men det er den altså også god til at være. Det er en rigtig sommerhusbog. Var den en film, kunne den fint sendes i bedste sendetid hvor hele familien kunne se med – selv om der dog optræder en enkelt g-streng.

Det giver rigtig god mening at anbefale denne bog varmt – for varm, det er lige hvad den er.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marielle Nielsen Hansen
Faustnummer
28237391
Graphic
Henriette Mørk, Imperiet
ISBN
9788770790451
Antal sider
262

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer