Bog

Silkekvindens sang

Af (
2006
)

Anmeldelse

Silkekvindens sang af Hoda Barakat

18 dec.06

Få et indblik i mellemøstlig litteratur, når det er bedst! Om mystik, kærlighed og krig, svigt og længsel!

"Kun de, der er blevet svigtet af deres nutid, længes tilbage til fortiden". 

"Silkekvindens sang" beskriver Nicolas svigt fra sin dominerende mor og længsel efter sin elskede Chamsa og sin forstående far. Og om at komme videre i livet.

Kulissen er 1980’ernes krigsramte Beirut, men vi bevæger os ubesværet gennem skift i såvel tid som sted. Rammen er Nicolas forsøg på at få faderens stofbutik istandsat efter, at den er blevet plyndret under israelernes bombardementer. Vi hører dog kun lidt om Nicolas daglige liv og færden, da det meste af handlingen foregår som tankevirksomhed indeni Nicolas; om moderens svære accept af Nicolas, om faderens forsøg på at oplære Nicolas i sit eget erhverv og om forelskelsen i pigen Chamsa. Det hele krydres med tilbageblik i verdenshistorien udfra beskrivelser af stoffernes historie.

Imellem disse tilbageblik har Nicolas svært ved at finde rundt i Beiruts kringlede basarer og farer derfor ofte vildt. Selvom han udser sig forskellige pejlemærker, har han svært ved at finde ud af, hvilken vej han skal vælge. Denne frustration og famlen illustrerer fint, hvilken udfordring Nicolas står overfor i livet. Men efter at have fortalt sin historie og hørt silkekvindens sang, er tiden kommet til at komme videre …

Jeg ved ikke, hvad det konkret var, der gjorde det, men jeg var helt opslugt af bogen og dens univers; mystik blandet med kærlighed, krig og ødelæggelse. Det er en meget smuk fortælling om et menneskets nederlag, usikkerhed og svigt – elementer der dog til sidst overvindes.

Hoda Barakat er født og opvokset i Libanon, men har siden 1989 boet i Paris. "Silkekvindens sang" er den første udgivelse på dansk, men Barakat har skrevet 3 bøger.

Oversat af Marianne Madelung. Forlaget Underskoven, 2006. 228 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Underskoven
Oversætter
Marianne Madelung
Faustnummer
26506573
ISBN
9788791844478
Antal sider
228

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer