Bog

Hakawati

Af (
2009
)

Anmeldelse

Hakawati af Rabih Alameddine

07 dec.09

Originale arabiske fortællinger om krig og kærlighed.

I den klassiske fortælletradition fra 1001 nats fortælling får vi fortalt historien om en familie gennem flere århundreder.

Osama al-Kharrats vender tilbage til sit fødeland Libanon, efter i mange år at have uddannet sig og arbejdet i USA. Osamas far er dødeligt syg og familien samles ved denne sørgelige anledning og hører de historier der knytter sig til familien og dens medlemmer.

Historierne, der danner rammen om bogen, genfortæller dog ikke kun Osama al-Kharrats familiehistorie. Vi får på behændig vis fortalt Mellemøstens omtumlede historie mange generationer tilbage, samtidig med at borgerkrigen raser uden for vinduerne.  Krigens gru glemmes tilsyneladende ganske let gennem de mange gruopvækkende og tårepersende fortællinger.

Osama forsøger ved hjælp af sine historier at lindre faderens sidste timer, men ikke mindst at gøre sin egen sorg lettere. Forfatteren Rabih Alameddine klarer med fortællekunsten at slå bro mellem generationer, at glemme tid og sted og ikke mindst religion og krig.

”Hakawati” betyder historiefortæller på arabisk og med sine mere end 500 sider er den en mangfoldighed af fortællinger, myter og anekdoter. Den arabiske magi kommer levende til udtryk og ’Hakawati’ tåler sammenligning med fx ’Yacoubians hus’ af egypteren Alaa Al Aswany.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Claus Bech
Faustnummer
27979750
Graphic
Jason Bookwell
ISBN
9788791746666
Antal sider
566

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer