Bog

Romersk blod

Af (
2011
)

Anmeldelse

Romersk blod af Steven Saylor

06 mar.06
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Det gamle Rom med de smalle stræder, paladser, skøger, senatorer og dekadente, rige romere bliver vakt til live i denne spændende og vellykkede historiske krimi.

Endelig kommer en dansk oversættelse af Steven Saylors meget roste krimiserie, som foregår i den romerske republiks sidste tid, omkring 80 - 50 år f. Kr.

Steven Saylors interesse for historien begyndte med, at han så en film om Cleopatra, og siden da blev det til en universitetsuddannelse som historiker. Specielt for ham er, at han bruger historisk kendte personer, rigtige forbrydelser og historisk kendte tekster som grundlag for sine romaner, samtidig med at han fortæller en god gedigen kriminalhistorie.

Fortælleren, Gordianus, er en opdigtet person. Han er opdager, og er en retskaffen person, som ønsker retfærdighed frem for alt, hvilket kan være lidt svært i en periode, som er præget af politisk uro og rævekager. Han lever for det meste et stille og fredeligt liv med sin slave Bethesda, men det bliver der vendt op og ned på, da han bliver hyret af Cicero.

Cicero er på det tidspunkt et ung og temmelig ukendt advokat med gode talegaver. Han hyrer Gordianus til at hjælpe sig i forsvaret af Sextus Roscius fra Ameria, som er blevet anklaget for fadermord, en af de mest modbydelige forbrydelser på den tid.

Gordianus’ forsøg på at finde ud, hvad der hændte den aften, Sextus Roscius blev myrdet, fører ham langt ind i Roms snævre gyder, der hvor de fattige lever, og hvor prostitution og vold trives i bedste velgående. Jo mere Gordianus finder ud af, jo mere snavs får han hvirvlet op, og det viser sig, at der er stærke kræfter involveret.

For dem, som måske husker de klassiske tekster fra gymnasietiden, kommer det ikke som en overraskelse, at Sextus Roscius blev frifundet, men skyldtes det i virkeligheden kun Ciceros store evner som taler? Og vidste Cicero godt, at han var skyldig? Disse spørgsmål har Steven Saylor sine egne overraskende svar på. 

"Romersk blod" er både en vellykket og velskrevet kriminalhistorie, samtidig med at den giver et fantastisk godt indblik i, hvordan det har været at bo i Rom år 80 f. Kr med stanken fra de mange mennesker, larm og fattigdom og modsætningerne i de rige borgeres huse.

Oversat af Kirsten Nielsen. Husets Forlag, 2005. 401 sider. Kr 299,

Bogdetaljer

Forlag
AV Forlaget
Oversætter
Kirsten Nielsen
Faustnummer
29067341
ISBN
9788774835325
Antal sider
401

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser