Bog

Opdragelse af unge piger i Tjekkiet

Af (
1999
)

Anmeldelse

Opdragelse af unge piger i Tjekkiet af Michal Viewegh

01 nov.99

Nej, det er ikke en pædagogisk bog om opdragelse, derimod en fremragende roman fra det moderne Tjekkiet!

Fortælleren er lærer med forfatterambitioner. Han hyres af en af landets nyrige forretningsmænd til at lave et skrivekursus for hans 20-årige datter. Denne datter, Beata, er imidlertid totalt lukket inde i sig selv efter et forlist kærlighedsforhold, så jobbet går i virkeligheden mere ud på at lære hende "livslykke". Det lykkes efterhånden at få hende tøet op igen, de indleder et forhold til hinanden, men "livslykke" får hun ikke lært.

Fortælleren kan i første del af bogen klare hverdagens situationer med morsomheder og passende litterære citater. Da han indleder forholdet til Beata kompliceres hans liv som ægtemand og far imidlertid så meget, at han kommer i bekneb for brugbare citater!

Handlingsreferatet får bogen til at lyde som en trist historie og yder den slet ikke retfærdighed. Den indeholder flere lag, og tonen er hele bogen igennem ironisk og humoristisk uden nogen form for føleri.

Undervejs er der herlige beskrivelser af livet på den skole, som fortælleren er lærer på, af miljøet omkring Beatas hjem m.m. Samtidig følger vi også i glimt selve tilblivelsen af romanen. Jeg kan varmt anbefale, at man selv læser bogen.

Gyldendal, 1999. 206 sider.

BogWeb - 1. november 1999  

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Eva Andersen
Faustnummer
22569341
ISBN
9788700330146
Antal sider
204

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer