Bog

Katharina-koden

Af (
2018
)

Anmeldelse

Katharina-koden af Jørn Lier Horst

14 mar.18

Spændende start på Jørn Lier Horsts cold case-kvartet fra Larvik med den velkendte og aldrende William Wisting i hovedrollen.

Den tidligere drabschef er tilbage med sin helt egen afdeling Q. I hvert fald er det er 24 år gammel sag, Wisting aldrig helt har lagt fra sig, der er omdrejningspunktet i Katharina-koden. Han får hjælp af politikommislær Adrian Stiller, der arbejder med gamle uopklarede sager. Stiller har opdaget en forbindelse mellem Wistings sag og en anden forsvindingssag fra området, og da de går i gang med at se på sagerne i sammenhæng, tager tingene fart.

Det er fireogtyve år siden, Katharina Haugen forsvandt, sagen er stadig uopklaret, men William Wisting har aldrig opgivet den. Katharina Haugens mand, som Wisting hvert år har besøgt på årsdagen for hendes forsvinding, er som sunket i jorden, og han plejer ellers altid at huske Wistings besøg. Kan det mon være en indikation på, at Martin Haugen føler jorden brænde under sig, eller er det helt tilfældigt?

Der er mange uafklarede punkter i de gamle sager, men med nutidens teknologier ser det ud til, at Stiller og Wisting i fællesskab kan få opklaret en del af de gamle gåder. Det er dog ikke kun nemt for Wisting at skulle arbejde sammen med Stiller, der både arbejder og opfører sig meget anderledes end ham, og situationen bliver bestemt ikke bedre af, at Stiller har valgt at bede Line Wisting, Williams voksne datter, om at være med i en pressegruppe omkring sagen, da det kan vise sig at blive temmelig farligt for Line.

Det er meningen, at der skal komme flere bøger, hvor Wisting og resten af kvartetten opklarer gamle sager sammen, og jeg synes denne bog fungerer rigtig fint som indgang til dem. Den er spændende og velfortalt, og det er dejligt med afveksling og med en anden tilgang. Jeg glæder mig til at læse de næste og er spændt på, hvilke gamle sager, der bliver taget op.

Forfatteren er eminent til det med personer og jeg er meget vild med både William Wisting, hans familie og kolleger hos Larvik politi. De er interessante på en afdæmpet og lidt underspillet måde. De har store og små problemer, der oftest løses på ganske realistiske måder. Så er jeg temmelig glad for, at Wisting er et normalt og velfungerende menneske – både privat og arbejdsmæssigt, der hverken er misbruger eller på anden måde har været helt ude over kanten. De hovedpersoner er der mange af i andre krimiserier, så normaliteten hos Jørn Lier Horst er befriende.

Har man ikke læst de tidligere bøger, kan man fint starte her, da 'Katharina-koden' er starten på cold case-kvartetten, men jeg kan anbefale de tidligere bøger også, da de alle er både fremragende og yderst velskrevne krimier.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Rolf Stavnem
Faustnummer
53986234
ISBN
9788771469219
Antal sider
378

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer