Bog

Når havet stilner

Af (
2020
)

Anmeldelse

Når havet stilner af Jørn Lier Horst

28 jul.20
AfLene Jensen
Skribent

Denne bog i den fabelagtige serien om William Wisting og hans hold er i særklasse, hvad angår spænding og overraskelser.

En mand findes død udenfor apoteket i Stavern, og næsten samtidig brænder en hytte ned ti grunden. Det viser sig, at en person er indebrændt. Wisting er snart overbevist om, at der er tale om mordbrænd, og at de to sager hænger sammen. Desværre kan han ikke få sin ledelse med på den ide, og opklaringsarbejdet besværliggøres derfor yderligere.

Der er så mange løse ender og personer indblandet i de forskellige sager, at selv Wisting begynder at tvivle på, om han har ret i sin antagelse og på, om sagerne overhovedet bliver opklaret. Heldigvis er han vedholdende og giver aldrig op.

William Wisting er en herlig hovedperson, og jeg har med stor fornøjelse fulgt ham gennem samtlige bøger. Jeg kan godt lide den meget nøgterne tilgang til sagerne, der altid er i serien, og jeg kan også rigtig godt lide at både mord og opklaringsarbejde er mere realistiske end i så mange andre krimier.

Denne gang er der virkelig lang vej til en afslutning, men med Wistings sædvanlige stædighed og sans for detaljer, når han selvfølgelig i mål. Der er så mange overraskende drejninger i historien, at jeg bare måtte fortsætte med at læse for ikke at miste overblikket i de forskellige sager. Det er en ydderst fængslende og tempofyldt historie, hvor det gælder om at holde tungen lige i munden for at følge med udviklingen i de forskellige sager. Det er Wistings største sag til dato, men han klarer den til UG og er klar til store sager fremover.

Jeg vil varmt anbefale serien til alle krimielskere. Jeg har læst bøgerne i den rækkefølge, de er oversat i, men hvis muligheden er der, synes jeg, at man skal læse dem i kronologisk rækkefølge, da vi følger Wisting og de andre personer ret tæt, selvom hver bog har hver sin afsluttede kriminalsag.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Rolf Stavnem
Faustnummer
48203213
ISBN
9788770072922
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser