Bog

Kærlighed - Striber på højkant

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kærlighed : Striber på højkant, #1 af Maren Uthaug

31 aug.20

Frisættende hverdagsgruk om kærlighed, akkompagneret af de kendte streger. Som en nutidig Piet Hein kredser Uthaug både om det grimme og smukke, lykken og den store sorg.

De fleste af striberne er dejligt genkendelige. Et eksempel på hverdagshumoren, som mange er vilde med, ses i dette gruk: 'Grunden til, at mine veninder og jeg kunne have samtaler, der varede for evigt', hvor følgende dialog udspiller sig: "Og så sagde han, at han syntes, jeg var pæn og klog – men gad vide, hvad han mente med det?" Og den anden svarer "Hm, ja. Den er tricky". Grukket viser mange kvinders fantastiske evne til at overtænke ord og situationer, selvom meningen burde være åbenlys.

Et andet gruk handler om "At skulle have kæresteaften, hvor kvinden, der er i løb, råber, at hun er klar om 5 min., og manden konkluderer det betyder, at det drejer sig om den slags fem min, hvor han både kan nå at læse to kapitler, støvsuge bilen og vente på, at en avocado bliver moden". Hun rammer igen plet i en evig problematik, der handler om fornemmelsen af tid eller mangel på samme.

Maren Uthaugs streger udstiller både kvinder og mænd på en sarkastisk måde, og jeg tror, de fleste af os kan genkende os selv på godt og ondt i situationerne. Hun er heller ikke bleg for at skrive om død og sorg, men hældt gennem Maren Uthaugs skarpe pen, kan man nemmere distancere sig til alvoren.

Bøgerne indeholder de mest skægge og hårdtslående gruk om alt fra kærlighed til enhjørninger og pizza med skinke og masser af ost. Alt sammen skildret filosoferende og usentimentalt. Tegnerens kærlige og spydige spark får læseren til at grine af sig selv og de mønstre, man ubevidst havner i.

’Kærlighed’ er første bog i serien, der indeholder fire bøger med hvert sit tema: Kærlighed, Livet, Parforhold og Børn. Giv den til alle kvinder din omgangskreds. Nogen trænger altid til et grin.

Bogdetaljer

Secondary title
Striber på højkant, #1
Forlag
Lindhardt og Ringhof
ISBN
978-87-11-98661-5
Antal sider
130

Tema

Tema

Forestillinger om kærlighed

Litteraturen har til alle tider været med til at skabe forestillinger om, hvad kærlighed er - forestillinger som ikke altid står mål med virkeligheden.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer