Bog

Ting jeg gjorde i ti år

Af (
2023
)

Anmeldelse

Ting jeg gjorde i ti år

04 jul.23

Jubilæumssamling med et udvalg af Maren Uthaugs vidunderlige striber, der er kommenteret af både tegner og læsere. 

Da Maren Uthaug i 2013 vandt Politikens tegneseriekonkurrence var hendes opgave fremadrettet at tegne en stribe hver dag året rundt. Dagligt har hun herefter tegnet en humoristisk stribe med bid, og denne ganske vidunderlige Coffee table-book rummer de allermest skattede.

Maren Uthaug illustrerer hverdagen med den pinlige prut, de ekstra kilo, de fantastiske (eller …) børn, ægteskab, venskab. Kort sagt de episoder og tanker, der passerer på daglig basis. Hvordan vi skal huske at nyde børnene, når den ene skriger højlydt, mens den anden konstaterer "Jeg hader dig!". Hvor chokerende det er at glemme at slette sin søgehistorik på den fælles pc. Hvor fuldstændig hjælpeløs man kan være, når man forsøger at indstille sproget på sin fjernbetjening. Og i høj grad hvor frygteligt det kan være at møde gamle kammerater fra skolen, som har formået at køre den lige linje og er gået fra at være piccoline på et advokatkontor til at være jurist, mens man selv begyndte arbejdslivet med at barbere kattenosser hos en dyrlæge for at gøre kattene klar til kastration.

Overvejende tilbyder striberne en guldgrube af konstateringer, der udjævner og drysser humorens milde eller grovkornede lys over de mindre flatterende tanker og handlinger, som  knytter sig til det at være menneske. Maren Uthaug sætter pennen midt i forfængeligheden både med tekst og tegning. Hun spidder kærligt vores hverdag og hylder det tåkrummende navlepilleri på en elskelig og indsigtsfuld facon. Hendes genkendelige streger er enkle og udtryksfulde, og jeg beundrer hendes evne til at gengive livets komik og tegne de mange små og kærlige bid i et forhold og dermed vise os, at vi ikke er alene. 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
136138111
ISBN
9788740079388
Antal sider
305

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer