Bog

Livet - Striber på højkant

Af (
2020
)

Anmeldelse

Livet - Striber på højkant 2 af Maren Uthaug

07 sep.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Maren Uthaug sætter livet under lup med sin skarpe, satiriske og sjove pen, der spidder læseren med ord og illustrationer.

Jeg kan i den grad relatere til Maren Uthaugs striber. Nogen af de mest rammende om livet er samlet i denne bog. Hendes tegning 'Kunne stadig ikke komme i gang med ugen' viser en meget udmattet kvinde, der spørger den kasketfriske unge pige bag disken: ”Har I noget, der er mere end kaffe, men mindre end kokain?”. Et spørgsmål som mange af os nok kan nikke genkendende til, når ugen går i gang. Måske også midt på ugen?

Striben 'Livet når man er en meter og toogtres' viser, hvordan en person, afbilledet som en giraf, altid sidder lige foran dig i biografen. Og så er der det voksne menneske, der under overskriften 'Delte ud af min livsvisdom' fortæller barnet med slikkepinden: "Livet er generelt irriterende, og det er derfor, vi har opfundet alkohol". Eksemplerne på humoren og den kærlige tilgang til hykleriet og tilværelsen i almindelighed er virkelig mange, og læseren rammes lige midt i solar plexus om og om igen.

Maren Uthaug viser de grimme, lidt pinlige og tabuiserede elementer i tilværelsen. De elementer eller træk hos os selv, som vi ikke kan lide, men som i denne karikerede form får os til at grine ad os selv.

Bogdetaljer

Secondary title
Striber på højkant 2
Forlag
Lindhardt og Ringhof
ISBN
978-87-11-98695-0
Antal sider
130

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser