Bog

Ikke en trævl at tage på.

Af (
2003
)

Anmeldelse

Ikke en trævl at tage på af Fay Weldon

14 mar.04

Om at ville have kontrol over sit moderne, hektiske liv og alligevel erkende at en hundesnude i en hånd kan spille en afgørende rolle.

Den engelske titel på novellesamlingen er "Nothing to Wear and Nothing to Hide" hvilket er en meget dækkende og samlende titel for disse korte, intense sætstykker, hvor personerne er kvinder i alle afskygninger. Og når forfatteren er Fay Weldon, ved læseren godt at de kvindelige motiver for enhver handling vil blive afsløret og grinagtiggjort.

Kvinderne i novellerne strækker sig i tid lige fra en stolt dronning under romersk herredømme i år 62 til en moderne forretningskvinde i dagens Canary Wharf, London. Eminent som altid blotlægger Weldon det moderne menneske, skøjtende henover livet hvor der kun opstår ridser i overfladen.

Kvinderne flytter ind og ud, stifter bekendtskaber, opgiver elskeren og er revnende ligeglade med andet end sig selv. Midt i alt det personlige rod skinner sårbarheden og usikkerheden igennem.

Stærkt står Weldon i de 3 noveller hvor hunde/katte/børn griber forstyrrende ind i den voksne kvindes verden. Pludselig falder sløret fra hendes øjne og hun prioriterer en kat i en seng, en hundesnude i en hånd - herligt!

Menneskers tilværelse er ikke afmålt, doseret efter de weldonske kvinders målestok. Tilværelsen er reel, og børn/hunde/katte er en væsentlig del deraf. I perioder kan man have lyst til at holde en pause og springe nogle af alle Weldons romaner over. Med denne novellesamling er der samlet godt op på de mange facetter af et kvindeliv som forfatteren kan spidde med sin pen. Kunne vi blot få lånerne til at læse flere noveller!

Oversat af Lene Gulløv. Lindhardt og Ringhof, 2003. Kr. 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
24817938
ISBN
9788759521137
Antal sider
251

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer