Bog

Kehua!

Af (
2011
)

Anmeldelse

Kehua af Fay Weldon

21 nov.11

Kehuaer og helheste, ånder og poltergejster, udøde og ufødte. Er dette en gyser? Nej, det er såmænd bare Fay Weldons nyeste roman.

Den unge kvinde, Scarlet, beslutter at forlade sin mand til fordel for en ung vampyrfilms-skuespiller. Hun har pakket sine ting, og er på vej for at mødes med ham på en café, men på vejen dertil vælger hun at kigge ind til sin 92-årige bedstemor Beverley. Dette besøg sætter nu gang i den egentlige handling. Dette besøg sætter gang i en masse erindringer hos bedstemoderen, og disse erindringer folder sig langsomt ud til alle sider og til alle grene af familien. I korte træk kan man derfor sige, at romanen på den ene side handler om en enkelt eftermiddag, mens den på den anden side handler om mange generationer af kvinder.

'Kehua!' er en bog om kvinder, unge kvinder og gamle kvinder, nulevende og afdøde og den spirituelle byrde de bærer, nedarvet gennem generationerne. Men samtidig er det også en bog om Fay Weldon selv, idet hun ”skriver sig selv” ind i historien, indvier læseren i sin skriveproces og de spirituelle oplevelser hun har mens hun skriver bogen.
Fay Weldon er uden tvivl mest kendt for sin roman 'En hundjævels bekendelser', som med stor succes blev filmatiseret i 1989. Desuden har hun altid stået som en stærk repræsentant for feminismen, en kvinde med sine meningers mod, som hun ikke har været bange for at dele med andre.

'Kehua!' er en smuk bog om en lang generation af kvinder, skrevet med humor og med et mildt anstrøg af magisk realisme.  Jeg fascineres af Fay Weldons sikre og begavede pen, men desværre må jeg indrømme at jeg også kedede mig en lille smule under læsningen. Om det er fordi jeg havde forventet flere ånder og mindre historie, ved jeg ikke, men jeg ved at mange af Fay Weldons trofaste læsere helt sikkert vil begejstres og fornøjes endnu engang.

En Kehua er en maori-ånd som har det primære formål at samle slægten, hvilket netop er hovedtemaet i denne bog – at samle slægten, for det har vi som mennesker brug for.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Charlotte Grubb
Faustnummer
29078106
Graphic
Marlene Sherar / Imperiet
ISBN
9788711403402
Antal sider
332

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer