Bog

Stedmorens dagbog

Af (
2009
)

Anmeldelse

Stedmorens dagbog af Fay Weldon

11 jul.09

Hvor svært kan det være at blive udråbt til den onde stedmoder?
Det ved den unge, forelskede Sappho.

Sappho har forladt sin familie for at overveje sin situation som den erklærede ”onde stedmoder”. I gravid tilstand opsøger hun sin mor med en stak dagbøger, som hun beder moren, Emily, om at opbevare, men  IKKE læse hvilket har den tilsigtede mening: Emily begynder at læse.
Emily forundres og forarges og må kommentere på datterens opfattelse af deres fælles liv. Dertil kommer at Emily er psykoanalytiker og har en forklaring på alt. Dagbøgerne bliver til historier inde i moderens tolkninger og hvilke historier er nu sandere end andre?

Sappho er en succesfuld skuespilforfatter, gift med en ældre enkemand, hvis kone døde, mens Sappho var au-pair pige i familien. Hun er nu blevet stedmoder til hans to teenage-børn.
Sappho har absolut læserens sympati. Hun er intelligent, men eftergivende overfor sine stedbørn.

Igen formår forfatteren at synliggøre og ironisere over konflikter som forholdet mellem mor/datter eller de vanskeligheder som møder alle ægtepar, især når der er børn blandt de implicerede. Og igen gør hun det både klogt og underholdende.

En yndig, ond stedmoder pryder forsiden: vi bliver både klogere på kvinders overvejelser og muligheder. Og eet er sikkert: man ville nødig blive udråbt til at være den onde stedmoder.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Charlotte Grubb
Faustnummer
27786189
Graphic
Imperiet
ISBN
9788711434178
Antal sider
254

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer