Bog

En hun-djævels død

Af (
2019
)

Anmeldelse

En hun-djævels død af Fay Weldon

14 jan.20

Efter 36 år møder vi igen Ruth, der nu er 84 år. Hun-djævelen er ikke blevet mindre bitter på eksmanden eller mænd i det hele taget. Komik og kynisme i bedste Weldon-stil.

I 'En hun-djævels død' kan man endnu engang læse om raffinerede former for hævn og masser af magtkampe. I tårnet spøger også den smukke romanforfatter Mary Fisher, som sørger for både storme og onde varsler. Stemningen er således slåen an til anden omgang af historien om hun-djævlen og hendes familie.

Eksmanden Bobbo har udviklet sig til en ondskabsfuld gammel mand på 94 år. Han er syg og gemt væk i et af værelserne i Det Høje Tårn, der nu er blevet hovedsæde for "Institut for Kønnenes Ligeværdighed" (IKL). I tårnet spøger også genfærdet efter hun-djævelens gamle rival Mary Fisher. Hun kan få lamper til at skifte plads og står bag mange andre sære hændelser, men det er kun os læsere, der ved, at det er hende, der får alt dette til at ske.

Sygeplejersken Samantha Travers passer den gamle Bobbo, som nogle siger har Alzheimers, men i virkeligheden er han blot vældig harm og meget liderlig. Lægen Ruby Simmins, som Bobbo kalder Dr. Lebbe, sørger for at han får sin medicin. Nogle dage kommer Ruth op til ham med papirer til underskrift, da han sidder i bestyrelsen for IKL sammen med sit barnebarn Tyler, som Ruth ikke har mødt endnu. Ruth har en ung personlig assistent, Valerie Valeria, som har givet IKL nyt liv og skaffet nye sponsorer. Valerie møder tilfældigt Tyler, og hun oplever et pludseligt og voldsomt begær, selvom hun indtil nu har været homoseksuel. Tyler er en meget smuk ung mand med englekrøller, men han kan ikke finde et arbejde. Og alting bliver mere og mere indviklet, samtidig med at satiren udfolder sig.

Fay Weldon har begået en giftig, gotisk fortælling, hvor Ruth er både udspekuleret og magtgal nok til at kunne udkonkurrere magthavere som Cersei og Saruman. Fay Weldon har ikke kun skrevet om kønsdebatten, men også om, at mændene begynder at definere sig selv som transkønnede. I En hun-djævels bekendelser kunne rigtig mange kvinder identificere sig med billedet af de uperfekte kvinder og uretfærdigheden i, at smukke kvinder ofte vinder. Fay Weldon skriver fortsat om alle kvindertyper, og hun skriver og advarer om den verden, hun ser, og ikke den verden, hun ønsker at se.

Hvis man er fan af Fay Weldon, er denne bog et must.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Ann Bridgwater
Faustnummer
47255708
ISBN
9788771916683
Antal sider
379

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer