Bog

Fremtids håb

Af (
2002
)

Anmeldelse

Fremtids håb af Marcia Willett

24 jun.02
Skribent

Første del af Chadwick-trilogien starter i 1957, da tre forældreløse børn står af toget i Devon, England, for at blive afhentet af deres farmor, der nu skal opfostre dem efter drabene på forældrene og broderen i Kenya.

Farmoderen Freddy residerer alene på The Keep med to trofaste tjenestefolk og venner Ellen og Fox. Hun blev tidligt krigsenke fra første verdenskrig og har opdraget sine to sønner selv - de er begge døde nu - og det er nødvendigt at hive sig selv op ved hårene for at koncentrere kræfterne om børnebørnene.

Bogen er først og fremmest en slægtsroman eller familieroman, men den kunne sagtens have betegnelsen kærlighedsroman hæftet på sig også. Den er ofte spændende - lykkes det familien at få Mole til at tale? Han fik et chok, da en betjent fortalte om nedslagtningen af forældrene, uden at vide at drengen lå under bordet.... og han har mistet talens brug ved det. Er svigerdatterens nye mand en lykkeridder? Eller er han god nok? Der er allerede i denne bog lagt temaer ud til at skabe drama senere i serien - og i modsætning til mange andre steder, hører vi også her om aldrende kærlighed og hengivenhed.

Det er en atypisk udvidet familie vi lærer at kende, et meget sympatisk træk ved bogen efter min mening, og det er oplagt, at de næste to bøger må handle om Freddys i alt fem børnebørn og deres børn. Forfatteren er begejstret for landskabet, det lyser ud af bogen, og det lyder bestemt fristende at smutte til Devon for at finde stederne. Det er en rigtig god og rigtig engelsk dameroman! Den er letlæst, og Marcia Willett skriver i traditionen fra Pilcher og Howard.


Oversat af Charlotte Grubb. Cicero, 2002. 312 sider. 279,- kr.

Bogdetaljer

Secondary title
Chadwick trilogien ; bind 1
Forlag
Cicero
Faustnummer
23929805
ISBN
9788777144073
Antal sider
312

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer