Bog

Farligt efterspil

Af (
2018
)

Anmeldelse

Farligt efterspil af Jeffrey Archer

28 nov.18

Der er fuld fart over feltet i Archers spionroman, der foregår under Den Kolde Krig. Ale midler tages i brug, og det er en tand for ufatteligt, hvad hovedpersonen kommer ud for og overlever.

Jeffrey Archers Clifton-krønike er blevet meget populær siden første bind, Hvor der er vilje, udkom i 2016. Men Archer er også forfatter til mange andre romaner, blandt andet en lang række spionromaner. 'Farligt efterspil' udkom første gang på dansk i 1990.

Romanen foregår i 1966. I Vinterpaladset i Leningrad hænger en meget berømt ikon med St. Jørgen og Dragen, den har tilhørt zar Nikolaj. Men undersøgelser af alle kunstværkerne i Vinterpaladset har vist, at ikonen er en en kopi. Men hvor er originalen, og hvorfor et det så vigtigt for styret i Sovjetunionen at få fat på originalen, og hvorfor har chefen for statssikkerhedstjenesten kun en måned til at finde den?

Scenen er sat, og så går det eller over stok og sten. Engelske Adam Scott arver en konvolut fra sin far, i og det medfølgende brev står blandt andet ”..som jeg kun kan håbe kan give min søn en større lykke, end den gav mig. Hvis han beslutter at åbne konvolutten, kan det kun ske på den betingelse, at han aldrig vil røbe indholdet af den for noget menneske”.

Adam åbner konvolutten, og jeg tør godt røbe, at den indeholder den ægte ikon, men den er ikke det vigtigste, det er et brev, som er gemt inden i ikonen. Hvis indholdet af brevet bliver kendt, kan det få storpolitiske konsekvenser.

Adam bliver forfulgt af KGB, CIA og selv i den engelske efterretningstjeneste er der personer, som efterstræber Adam Scott, og alle er meget villige til at begå mord for at få fat på ikonen. 

Der er rigtig meget at holde styr på, mange personer og mange sidehistorier, og Archers måde at skrive på med de mange skiftende synsvinkler med utallige cliffhangere gør det ikke nemmere.

Jeg har været meget begejstret for Clifton-krøniken, og derfor tænkte jeg, det kunne være spændende at læse noget andet af den flittige forfatter, men her står jeg af. Det er simpelthen for ufatteligt, hvad Adam kommer igennem og overlever.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Hans Hansen
Faustnummer
54115628
ISBN
9788711948057
Antal sider
408

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer