Bog

Men der kommer en time

Af (
2019
)

Anmeldelse

Men der kommer en time af Jeffrey Archer

08 apr.19

Rænkespil, hævn og kærlighed er stadig de bærende elementer i sjette og næstsidste bind i den medrivende og dramatiske Clifton-Krønike.

'Men der kommer en time' tager over præcist, hvor Mægtigere en sværdet sluttede, med afgørelsen i sagen Lady Virginia mod mrs. Emma Clifton. Jeg røber ikke for meget ved at sige, at Lady Virginia taber sagen, men det får hende næppe til at opgive at ødelægge Clifton- familien. Vi er nået til 1970’erne, en periode som er præget af den kolde krig, og den får konsekvenser for flere i Clifton-familien.

Harry arbejder stadig utrætteligt på, at få den sovjetiske systemkritiker og forfatter Babakov løsladt fra en sibirisk arbejdslejr, og Giles, som er blevet forelsket i en østtysk kvinde, får hjælp til at smugle hende ud, men måske går det for nemt? Emma Clifton bliver mere og mere aktiv uden for rederiet, og hun får en ny veninde, Margaret Thatcher.

Der er mange tråde og sidehistorier i Archers romaner, og de er blandt andet med til, at jeg nærmest læser romanerne ud i et. Historierne hænger godt sammen, og Archer har en meget fiks metode til at genopfriske hukommelsen. Archers research er som sædvanlig også i orden, så samtidig med, at jeg er godt underholdt, bliver jeg også klogere. Det er interessante historier om systemkritikere i Sovjetunionen, om forlagsvirksomhed, om Østtyskland, om spioner og dobbeltspioner, om den politiske udvikling i England og om det engelske retsvæsen. Jeg kender ingen andre forfattere, som er så gode til at beskrive en retssag som Archer – og også bestyrelsesarbejdet i bankerne. Desuden er det spændende at følge de forskellige personers udvikling.

Archer er en mester i cliffhængere, hvert bind i serien er sluttet med en gedigen en. Men nu da vi nærmer os slutningen, er der mange tråde, der skal bindes, så 'Men der kommer en time' slutter ikke bare med én men med flere. Lykkes det endelig af få skovlen under den onde og beregnende Lady Virginia? Bliver der sluttet fred i bankverdenen? Og hvem er det, der skyder, og hvem bliver dræbt i den øde skov?

Alle svarene får vi forhåbentlig i sidste og afsluttende bind, 'Her var en mand', som udkommer i august.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
46101987
ISBN
9788711691700
Antal sider
479

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer