Bog

Øjet der ser

Af (
2020
)

Anmeldelse

Øjet der ser af Jeffrey Archer

12 maj.20

Spændingsroman om den sympatiske kriminalassistent William Warwick og hans karriere. Jeffrey Archer leverer som sædvanlig en underholdene og letlæst roman.

Harry Clifton, som vi følger i Clifton-serien, skriver med stor succes en lang række detektivromaner om William Warwick. Jeffrey Archer fortæller, at der er mange af læserne, der har efterlyst historier om W. Warwick, og derfor har den 80-årige Archer besluttet sig for at give William Warwick sin egen serie, hvor han vil fortælle om Warwicks vej fra kriminalbetjent til politiinspektør i Metropolitan Police i London . ”Om det lykkes ham at blive forfremmet til politiinspektør, afhænger af hans beslutsomhed og evner samt at mine forhåbninger om et langt, liv – mit, ikke Deres”,

Warwicks far er kronjurist, og han har altid regnet med, at sønnen, William, vil træde i hans fodspor og uddanne sig til jurist, men William har andre planer. Han kommer på politiskole, og hans første job efter en periode som ordensbetjent er en ansættelse som detektiv ved Scotland Yard i afdelingen for Kunst og Antikviteter.

Warwick har en stor viden om malerkunst, og den får han brug for i forbindelse med en stor sag om et forfalsket Rembrandt-maleri. Men han bliver også involveret i flere sager, blandt andet i en lille sag om forfalskede underskrifter i første udgaver og en der køber gammelt sølv op til omsmeltning. I forbindelse med det stjålne maleri, møder han den smukke Beth Rainsford, og de bliver hurtigt et par. Men Beth har en hemmelighed, som hun for alt i verden ikke vil røbe.

W. Warwick er en meget sympatisk hovedperon, en betjent som ønsker retfærdighed over alt, og jeg glæder mig til at følge ham. Archers historie hænger sammen, der er mange personer, men de får alle liv, historien er ikke uden humor, og så er han altså mester i cliff-hangere. Med en enkelt sætning – gerne den sidste – kan han få tvivlen til at dukke frem: Nu troede jeg lige, at løsningen var fundet, og så alligevel ikke!

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
47678749
ISBN
9788711915806
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer