Bog

En velbevaret hemmelighed

Af (
2017
)

Anmeldelse

En velbevaret hemmelighed af Jeffrey Archer

09 okt.17

I Clifton-krønikens tredje bind fortsætter Jeffrey Archer sin hæsblæsende og stærkt underholdende historie om familierne Barrington og Clifton.

Jeffrey Archer har sat sig for, at han vil følge familierne Barrington og Clifton i det 20. århundrede, og i dette bind er vi nået til perioden 1945- 1957, og en ny generation viser sig på banen med Harrys og Emmas søn, Sebastian. 2. Verdenskrig er slut, og efter at arvesagen mellem Giles Barrington og Harry Clifton er afgjort, og Giles erklæret som den retmæssige arving til Barrington- formuen, får Harry endelig lov til at gifte sig med Giles’ søster Emma. Så er alle trængsler vel slut ? Nej, slet ikke!

Der er stadig mennesker, som føler sig trådt på af familierne Barrington og Clifton, og som ønsker hævn, og de er parate til at kæmpe med alle midler, især ulovlige. Giles Barrington stiller op til Parlamentet for Labour, og da han opdager, hvem hans modkandidat er, ved han, at det bliver svært af genvinde sin plads. Emma og Harry leder efter en lille pige med henblik på adoption, mens hvem hun i virkeligheden er datter af, skal for alt i verden være  ’en  velbevaret hemmelighed’.

Sebastian Clifton får her sine egne kapitler. Fra studietiden har han en ven,  Bruno, hvis far,  mr. Martinez får lokket Sebastian til at være stråmand for en illegal transport af en skulptur. Forsøget på at smugle en stor sum penge gemt i skulpturen går galt, og nu er Sebastians liv i fare. Som sædvanlig slutter Archers med en gedigen cliffhanger, og nu må vi vente helt til februar på at få at vide, om Sebastian overlever den fingerede trafikulykke.

I Clifton-krøniken er de onde virkelig onde og de gode meget gode, og de gode vinder indtil videre over de onde, så på den måde er romanen temmelig forudsigelig. Men samtidig skriver Archer skriver så spændende og med så stor viden om sine temaer, at jeg måtte overgive mig.  Hans research er i orden, og det er interessant og spændende at læse om, hvordan parlamentsvalget foregår med at stemme dørklokker. Også Harrys tur til USA for at promovere sin nye roman er vellykket og indvarsler den moderne marketing.

Temaerne er familiehemmeligheder, familiesammenhold, hjælpsomhed og magt og forræderi, alt sammen blandet i en spændende cocktail. Lindhardt og Ringhof fortæller, at de foreløbig har planlagt de tre næste bind, så vi kommer heldigvis til at høre endnu mere om Barrington og Clifton.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
53528791
ISBN
9788711567883

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer