Bog

Drømmerne

Af (
2020
)

Anmeldelse

Drømmerne

03 jan.21
AfBeth Høst
Skribent

I forfatterens flagskib udi selviscenesættelsens ædle kunst vælger hovedfiguren, den berømte sopran Pellegrina, at skifte identitet efter lyst og tilbøjelighed.

Beretningen om den skønne kvinde med identitetsspørgsmålet blev første gang offentliggjort i debutsamlingen ’Seven Gothic Tales’ i 1934. Det er en rammefortælling, hvor 3 mænd i en dhow på vej mod Zanzibar en fuldmånenat i 1863 fortæller hinanden historier.

Englænderen Lincoln Forsner fortæller sin egen historie om sin forelskelse i kvinden, som han, siden hun forlod ham, søgte overalt. Han finder hende til slut.

Scenen er –helt i den gotiske tradition-, et uvejsomt bjergpas under et voldsomt uvejr, og han ledsages af 2 andre mænd, han har mødt undervejs. Det kommer frem, at de også leder efter en tabt kærlighed, der kun kunne identificeres ved hjælp af et ar. Kommer vi ikke her til at tænke på Mylady i ’De tre Musketeer’? Det er én og samme kvinde, men hvem er hun? Og hvorfor har skiftet identitet?

Sopranen Pellegrina mistede sin enestående stemme og dermed sin kunstnerskikkelse og besluttede der, at kvinden lænkes af sin identitet, hun vil selv bestemme sin skæbne. Pellegrina skal forsvinde. Men da de 3 mænd i det stormomsuste bjergpas afkræver hende en forklaring. Men hun ønsker ikke at være med til at bekræfte mænds selvopfattelse. Pellegrina forsvinder for evigt.

Blixen iscenesatte sig selv og sine fortællinger, hvorfor dog være den samme hele livet?

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702311648
Antal sider
128

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser