Bog

Den udødelige historie

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den udødelige historie

19 jan.21

Smuk genudgivelse af den uforgængelige historie om den gamle rigmand, der hyrer en ung sømand til at skaffe sig en arving.

En historie fortælles ifølge denne beretning i alle havne. Den handler om en gammel, hård og kynisk rigmand, der finder en ung og vital sømand i havnen og lover ham guld for at tilbringe en nat med en smuk, ung kvinde, som er den gamle mands hustru. Rigmanden mangler en livsarving.

Den meget gamle og meget rige forretningsmand Mr. Clay kan ikke sove om natten. Han får som underholdning sin sekretær til at læse op af regnskabsbøgerne, men da de er opbrugt, finder sekretæren historier frem. Mr. Clay bliver først ganske oprørt, hvad er det for noget pjat. Han får profeten Esajas profeti læst op, og han kan ikke begribe, at noget, der ikke er sket, bliver fortalt. Da kommer Mr. Clay i tanke om historien om sømanden og beslutter sig til, at den må han kunne få til at ske. Så er han almægtig lidt endnu.

Mr. Clays sekretær Elishama, der også har en speciel skæbne i bagagen, går som beordret i gang med at iscenesætte historien, og selvom man ikke kender denne bogstavelig talt udødelige myte, så kan man nok regne ud, at det ikke ender, helt som magtmennesket har planlagt det. Vores store fortæller havde jo en finurlig hjerne, og så elskede hun iscenesættelser.

Det er en meget fin lille bog, der kan bruges til alt lige fra konfirmations- eller mandelgave til et smukt supplement til klassikerelskerens samling.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702311655
Antal sider
96

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer