Bog

Dinosaurium

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dinosaurium af Lily Murray

26 jan.20

Stor og lækker bog er udarbejdet, så indholdet ligner gamle anskuelsestavler. Og bedst af alt, handler den om dinosaurer, som til stadighed fascinerer store som små.

Bogen er en del af en serie på indtil nu tre bøger ’Velkommen til museet’ , og fælles for bøgerne i serien, er deres store format og de fuldstændig fantastiske illustrationer. Den er opbygget som et besøg på et museum og giver en introduktion til læserens kommende vandring gennem bogen, hvor man på hver side møder en ny dinosaur.

Bogen begynder således: "Dinosaurfossiler er blevet fundet verden over og på tværs af mange forskellige habitater. Hvert nyt fund rejser nye spørgsmål, og vores forståelse af dem udvikles". Niveauet er højt, og der er mange geologiske referencer, som gør den til en bog, der kræver noget af sin læser.

Udstillingerne i museet fortæller om dinosaurernes liv på jorden fra triastiden til kridttiden. Dinosaurerne er grupperet i følgende seks grupper: Sauropodomorpha, theropoda, ornithopoda, thyreophora, marginocephalia og ikke-dinosaurer. Forfatteren har benyttet sig af videnskabelige klassifikationer, hvilket betyder, at indholdet kræver en vis erfaring at kunne omsætte, og derfor er bogen god at læse sammen.

Illustrator Lilly Murrays blyantstegninger er mere end forrygende med deres smukke, klassiske og gammeldags udtryk, der giver læseren fornemmelsen af at sidde med en gammel bog, der indeholder en nøgle til begyndelsen. Dyrene er tegnet i klare, flotte farver, og der står forklaringer ved siden af billedet med overskrifter i særlig fin skrift.

Som sagt hedder bogen ’Dyrenes museum’, og den er indrettet som et stort, døgnåbent museum. Man skal forestille sig, at man fordelt på seks sale ledes gennem seks overordnede dyrearter og seks habitater. Sikke en tur!

Bogdetaljer

Forlag
Mammut
Oversætter
Jonas Damgaard-Mørch
Faustnummer
55146748
Graphic
Christopher Wormel
ISBN
9788797069103
Antal sider
95

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer