Bog

Drengen med fornemmelse for dinosaurer

Af (
2021
)

Anmeldelse

Drengen med fornemmelse for dinosaurer

01 mar.21

Kan det nu også passe, at der ikke længere findes dinosaurer? Bogen kombinerer fakta og fiktion med en flot billedside, som adskiller sig fra mængden af dinosaurbøger.

Hvor ville det være vildt, fantastisk og farligt, om dinosaurerne stadig fandtes! Det har mange børn sikkert fantaseret om, og i denne bog bliver fantasien næsten til virkelighed.

Joakim Engel har med udgangspunkt i sin egen søn Mikkels fascination af dinosaurer skrevet historien om Mikkel, der synes, han ser tegn på, at dinosaurerne stadig er overalt i naturen. En spændende udgivelse i et flot layout til børn fra 4-5 år.

Mikkel elsker dinosaurer og taler ikke om andet hele dagen lang. Familien er efterhånden trætte af snakken om dinosaurer og med en mor, der er biolog, kan det være svært at overbevise resten af familien om, at de måske stadig findes. Mikkel synes hele tiden, at han fornemmer dinosaurernes nærvær, når han hører lyde, ser spor og bevægelser ude i naturen. Måske er det en T-rex, Stegosaurus, Spinosaurus eller Oviraptor på jagt?

Kollager med helsides farvefotografier af Mikkel fortæller om hans dinosaurjagt rundt i forskellige landskaber såsom skoven, stranden, heden, ved klipper, bunkere og en klint med computeranimerede dinosaurer . På et billede sidder Mikkel på en klippe ud for Møns klint, mens Quetzalcoatlus flyver over hovedet på ham. Et andet sted ligger han i en klit, mens langhalsede Bajadasauruser vandrer ud mod horisonten. Tilføj sort-hvide illustrationer af nulevende dyr og teksten indplaceret i baggrunde, der minder om skattekort, og du har en overraskende og iøjnefaldende billedside med mange detaljer at gå på opdagelse i.

Mikkel er blot en lille prik i mange af landskaberne, og det skaber plads til et større perspektiv. Det er en fremragende ide også at medtage nulevende dyr og herigennem pirre interessen hos børn for naturen omkring os. Vil man blive klogere på de forskellige dinosaurer fra historien, er der bagerst i bogen en række faktuelle afsnit om dem. Mine børn på 3 og 6 år var tryllebundet af denne bog, som lader fantasien og nysgerrigheden få vinger.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702307030
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer