Bog

Rapfod : historien om en lille, letbenet dinosaur

Af (
2019
)

Anmeldelse

Rapfod : historien om en lille, letbenet dinosaur af Dieter Wiesmüller

03 nov.19

Det er svært at være alene og at have mistet hele sin familie. Særligt når man er en lille comsagnatus, som er et let byttedyr for de meget større og farlige rovdinosaurer.

Den lille dinosaur Rapfod mistede sine forældre og sine søskende, lige da hans æg var klækket. Da han lige var kommet ud af ægget, kom en enorm rovdinosaur og åd både Rapfods forældre og søskende. Nu er Rapfod helt alene og meget ensom.

Rapfod er virkelig sulten, men har svært ved at finde mad. Da de tre flyveøgler igen har snydt ham for et måltid, beslutter han sig for at samarbejde med dem. Men alt de fanger, flyver de væk med, og efterhånden må Rapfod indse, at de ikke vil hjælpe ham. En dag da han er i kamp om en fed larve med en lille dinosaur ligesom ham selv, er de begge ved at blive trådt ihjel af en kæmpemæssig brachiosaurus. Den oplevelse bringer ham tæt sammen med den lille dinosaur, som han kæmpede imod. Hun hedder Liva, og sammen med hende er livet både dejligt og meget nemmere. Og at være lille kan faktisk være en fordel.

Historien om Rapfod er en smuk og barsk historie i en anden kontekst, end vi er vant til. Dieter Weismüller har skrevet en historie, der både giver et indblik i en ukendt verden, men samtidig handler om emner, som vi alle kender til, som ensomhed, tab og kærlighed. Hans illustrationer er virkelig flotte i smukke grønne farver, og bogen er fyldt med helsides illustrationer, der er stemningsfulde og dramatiske, og som samtidigt passer godt til den medrivende historie om den lille ensomme comsagnatus, hvis liv forandrer sig, da han møder kærligheden. En Rigtig god højtlæsningsbog til børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
ISBN
978-87-7161-580-7
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer