Bog

Borgmesterens tunge

Af (
2012
)

Anmeldelse

Borgmesterens tunge af Nathaniel Rich

06 feb.12

Skøn, fantasifuld og magisk debutroman.

Den unge mand, Eugene bilder sin far ind, at han er flyttet til Florida, mens han i virkeligheden forbliver i New York. Han får arbejde hos Abe Chrisholm, som er ved at skrive en biografi om USA's store forfatter, Eakins. Eakins har været forsvundet i 30 år og formodes at være død. Abe påstår dog at have løbende kontakt med Eakins.  Sonia, Abes datter tager jævnligt til Trieste, Italien for at ”besøge” Eakins, mens hun i virkeligheden hænger ud med sine venner og skriver postkort til faderen i Eakins navn. Da hun denne gang tager til Trieste, ser det ud til, at hun virkelig finder Eakins og selv forsvinder. Eugene tager af sted for at finde hende.

Anden del af romanen udspiller sig i Italien, hvor den afdøde og udødelige forfatter Eakins måske, måske ikke bor. Eugene drager på en farefuld færd op i bjergene for at lede efter Sonia.

'Borgmesterens tunge' er den unge, amerikanske forfatter, Nahtaniel Richs debutroman og hvilken debut.

På de første 100 sider bliver man lullet ind i troen på, at det er en realistisk roman, man er ved at læse. Men tag ikke fejl for derefter tager den magiske realisme med fantasi og spøjse situationer over, og forfatterens frodige fantasi folder sig for alvor ud.

Romanens opbygning er original og forfriskende med sin kombination af genrer. Sproget er godt og flydende med et stort ordforråd.

Det er aldrig rigtig klart, hvad der vil ske, hvilken retning historien vil tage. Der er en masse små skønne sidehistorier, som er med til at berige handlingen. Man kan bare læne sig tilbage, nyde det og lade sig rive med af denne fantastiske fortælling. Borgmesterens tunge er en roman, man læser langsommere og langsommere, fordi man så nødigt vil være færdig med den.

På forlagets hjemmeside www.oby.dk kan man se/høre et interview med forfatteren.

Bogdetaljer

Forlag
Ordenes By
Oversætter
Paul McNeice
Faustnummer
29168059
Graphic
Flemming Dupont
ISBN
9788792561015
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer