Profil
AfJacob Ulrich

Medlem i

8 år 11 måneder
- 30 år gammel og far til Lily
- Cand.mag. i litteraturhistorie. Færdiguddannet i 2011.
- Bestyrelsesmedlem i Det danske Proustselskab
-Bor i Ry.

Har siden min gymnasietid været en ivrig læser af alskens litteratur, fra Platons dialoger til Strids striber. De seneste mange år har interessen især knyttet sig til Marcel Proust og hans 'På sporet af den tabte tid'.
Er i øjeblikket optaget af formidling af litteratur i forskellige afskygninger - dels som medlem af netværket 'Litterater til låns', dels som foredragsholder, skribent og nu læsekredstovholder.

Seneste anmeldelser af Jacob Ulrich

q

Andet indhold af Jacob Ulrich

 • Blog

  Søvn, barnevogne og togrejser

  Forleden dag gik jeg en lang tur med min datter i området hvor vi bor. Dagen forinden havde hun fået konstateret mellemørebetændelse og det var det svært for hende at falde til ro. Som regel har det været nok at lægge hende til at sove et køligt sted, men nu med sygdommens rasen i kroppen og den smertefulde trykken i hovedet skulle der bevægelse til for at stilne det indre oprør. Som samvittighedsfuld far begav jeg mig derfor ud på en timelang vuggende vandretur med knirkende barnevogn og tanker der fulgte den bølgende gang. Dét hjalp. Hun sov!

  Læs mere
 • Blog

  En kontrakt med tiden

  En af Litteratursidens brugerambassadører foretog følgende interview i 2009 i forbindelse med en eksamen i kulturjournalistik. Det har ikke tidligere været publiceret.

  ”Proust er ikke til at spøge med. Han tager vores tid. Han lægger beslag på læserens fritid. Han æder sig ind på oversætternes dage, uger, måneder og år. Men han udstyrer enhver med indsigter, der ikke kan hentes fra noget andet. Han giver os nye øjne på os selv, sproget og verden. Kan man kræve mere?”

  Læs mere
 • Blog

  TRÅDE

  En af Litteratursidens brugerambassadører har besøgt en aktuel udstilling om sammenhænge og forbindelseslinjer i Morten Søndergaards forfatterskab.

  Morten Søndergaards digterpraksis er i konstant dialog med de litterære forbilleder og med omgivelserne. Det er på inspirerende vis levendegjort i en aktuel udstilling, der væver synlige og usynlige tråde igennem digterens tyveårige karriere.

  Af Jacob Ulrich

  Læs mere
 • Blog

  Den sovende muse - om søvn og litteratur

  Vi sover alle. Det er givet. En væsentlig del af vores liv tilbringer vi henlagt i mørke, bag lukkede øjenlåg, slumrende og drømmende igennem tilværelsen. I litteraturen støder vi ofte på sovende skikkelser og beskrivelser af søvn og drømme. Især sidstnævnte, altså drømmene, er ganske udførligt beskrevet i litteraturhistoriske studier. Men hvad med selve søvnen – den rene, drømmeløse, dødslignende søvn? Indtil videre har den undsluppet sig nærmere undersøgelser og det har jeg i sinde at gøre noget ved.

  Læs mere
 • Blog

  Litteratur i bevægelse

  En af Litteratursidens brugerambassadører skriver med udgangspunkt i en parisisk metrotur om læsekredse og om det fællesskab, der skabes, når man mødes omkring litteraturen.

  Hvad sker der, når læsere bryder med litteraturens og læsningens ensomhed? I denne artikel undersøger jeg, hvordan fællesskabet omkring litteraturen kan være ganske bevægende og hvordan fænomenet læsekredse skaber unikke læseoplevelser.

  Læsning i toget

  Læs mere
 • Blog

  Litteraturen og verden #1

  En af Litteratursidens brugerambassadører rejser spørgsmålet om sværhedsgraden af et værk er en indikator for den litterære værdi.

  Læs mere