AfBarbara Rugholm
Redaktør
24 feb.21

Bogliste

USA i faglitteraturen

Bøger på listen

Et forjættet land

Af Barack Obama

Et forjættet land

Barack Obamas fremragende selvbiografi tager os med på en fascinerende historisk rejse i amerikansk toppolitik. Samtidig lærer vi den højtbegavede idealist endnu bedre at kende.
Læs mere

Amerika, hvor er du?

Et kalejdoskopisk og personligt, dybt alvorligt og indsigtsfuldt forsøg på at forklare, hvordan en grobrian som Donald Trump kunne erobre den højeste post i Amerika.
Læs mere

Det sorte USA

Af Jørn Brøndal

Det sorte USA

Yderst aktuel og lærerig bog om det sorte USA fra Uafhængighedserklæringen i 1776 til Barack Obamas anden periode som præsident.
Læs mere

Catch and kill

Af Ronan Farrow

Catch and kill

Farrow dokumenterer, hvordan medier og politikere dækkede over Weinsteins sexforbrydelser. Hans mesterlige bog har været med til at kickstarte #metoo-debatten.
Læs mere

USA - en rejse

Af Geert Mak

USA - en rejse

Velafbalanceret og tankevækkende debat- og historiebog. Geert Mak kører i anledning af 50-året for Steinbecks rejse med Charley samme rute gennem USA.
Læs mere

Rufus Gifford i Trumps Amerika

Bogen om Giffords valgkamp er interessant og velskrevet med den ekstra krølle, at hans politiske holdninger er inspireret af opholdet i Danmark.
Læs mere

I offentlighedens tjeneste

Den unge whistleblower, der i 2013 fortalte om USA's hemmelige tjenesters masseovervågning, har udgivet sin selvbiografi. Den er både spændende og lærerig.
Læs mere

Live fra Amerika

Velskrevet beskrivelse af amerikansk kultur og aktuelle problemstillinger understøttes af interviews med amerikanere fra forskellige samfundslag.

Læs mere