Logo
Bogliste

USA i faglitteraturen

Bøgerne tager dig med rundt i paradoksernes land og afdækker aktuelle amerikanske tilstande og problematikker og historiske årsager.

Bøger på listen

Et forjættet land

Barack Obama

Barack Obamas fremragende selvbiografi tager os med på en fascinerende historisk rejse i amerikansk toppolitik. Samtidig lærer vi den højtbegavede idealist endnu bedre at kende.

Amerika, hvor er du?

David Trads

Et kalejdoskopisk og personligt, dybt alvorligt og indsigtsfuldt forsøg på at forklare, hvordan en grobrian som Donald Trump kunne erobre den højeste post i Amerika.

Det sorte USA

Jørn Brøndal

Yderst aktuel og lærerig bog om det sorte USA fra Uafhængighedserklæringen i 1776 til Barack Obamas anden periode som præsident.

Catch and kill

Ronan Farrow

Farrow dokumenterer, hvordan medier og politikere dækkede over Weinsteins sexforbrydelser. Hans mesterlige bog har været med til at kickstarte #metoo-debatten.

Sprækker : om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA

Torsten Jansen

En grundig, velunderbygget, personlig analyse af forholdet mellem Danmark og USA i perioden fra 2. Verdenskrig og frem til i dag.

USA - en rejse

Geert Mak

Velafbalanceret og tankevækkende debat- og historiebog. Geert Mak kører i anledning af 50-året for Steinbecks rejse med Charley samme rute gennem USA.

Rufus Gifford i Trumps Amerika

Peter Christensen

Bogen om Giffords valgkamp er interessant og velskrevet med den ekstra krølle, at hans politiske holdninger er inspireret af opholdet i Danmark.

I offentlighedens tjeneste

Edward Snowden

Den unge whistleblower, der i 2013 fortalte om USA's hemmelige tjenesters masseovervågning, har udgivet sin selvbiografi. Den er både spændende og lærerig.

Helvede og andre destinationer : erindringer i det 21. århundrede

Madeleine Albright

Hvad laver en amerikansk udenrigsminister, når hendes periode udløber? Det får vi svar på i en af de sjældne bøger, hvor man bliver klogere samtidig med, at man morer sig.