17 jun.23

Bogliste

Spiseforstyrrelser

Bøger på listen

Om en hals

Af Louise Juhl Dalsgaard

Om en hals

Louise Juhl Dalsgaard har begået endnu et voldsomt, velskrevet og vedkommende værk om barndomserindringer, kærlighed, familie, forladthedsfølelse og spiseforstyrrelse. 
Læs mere

Der er altid nogen at befri

Af Johanne Kirstine Fall

Der er altid nogen at befri

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.
Læs mere

Dage uden sult

Af Delphine De Vigan

Dage uden sult

Hvorfor sulter Laure? De Vigans autofiktive debutroman er en intens og gribende skildring af en ung kvindes indlæggelse med en spiseforstyrrelse.
Læs mere

Pynt

Af Bjørn Rasmussen

Pynt

En stærk roman om en psykisk uligevægtig ung skuespillerinde med spiseforstyrrelser skrevet i en helt speciel Bjørn Rasmussensk tone, der blander styrke og skrøbelighed.
Læs mere

Om forladelse

Af Lea Muldtofte

Om forladelse

En barsk og vigtig fortælling om anoreksi, et svigtende behandlingssystem og kampen for overlevelse, når alt håb er ude. 
Læs mere

Sult - historien om (min) krop

Af Roxane Gay (f. 1974)

Sult - historien om (min) krop

Roxane Gay skriver med lige dele brutal ligefremhed og hjertevarm skrøbelighed om selvhad og om ikke at passe ind i samfundets normer. 
Læs mere

Sultekunstnerinde

Da Charlotta flytter til Grønland sidst i 1970'erne får hun det svært, både med sig selv og sin plads i samfundet - Anoreksien bliver den farlige udvej.
Læs mere

Stilhed

Af Heidi Fjelstrup

Stilhed

Stærk debutroman om svære familierelationer, bristede (stemme)bånd og om hvordan afstande vokser, når man ikke kommunikerer.
Læs mere

Tema