17 jul.20

Bogliste

Spiseforstyrrelser

Bøger på listen

Der er altid nogen at befri

Af Johanne Kirstine Fall

Der er altid nogen at befri

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.
Læs mere

Dage uden sult

Af Delphine De Vigan

Dage uden sult

Hvorfor sulter Laure? De Vigans autofiktive debutroman er en intens og gribende skildring af en ung kvindes indlæggelse med en spiseforstyrrelse.
Læs mere

Pynt

Af Bjørn Rasmussen

Pynt

En stærk roman om en psykisk uligevægtig ung skuespillerinde med spiseforstyrrelser skrevet i en helt speciel Bjørn Rasmussensk tone, der blander styrke og skrøbelighed.
Læs mere

Sult - historien om (min) krop

Af Roxane Gay (f. 1974)

Sult - historien om (min) krop

Roxane Gay skriver med lige dele brutal ligefremhed og hjertevarm skrøbelighed om selvhad og om ikke at passe ind i samfundets normer. 
Læs mere

Sultekunstnerinde

Da Charlotta flytter til Grønland sidst i 1970'erne får hun det svært, både med sig selv og sin plads i samfundet - Anoreksien bliver den farlige udvej.
Læs mere

Stilhed

Af Heidi Fjelstrup

Stilhed

Stærk debutroman om svære familierelationer, bristede (stemme)bånd og om hvordan afstande vokser, når man ikke kommunikerer.
Læs mere

Lille menneske

Af Charlotte Strandgꜳrd

Lille menneske

Psykologisk portræt af, hvordan en umiddelbart velfungerende pige rammes af anoreksi, og hvordan sygdommen påvirker hele familien. Originaludgave: 1982
Læs mere

Den spiselige kvinde

Af Margaret Atwood

Den spiselige kvinde

Bogen tager forskud på en nutidig problematik omkring nervøs spisevægring, men giver dog ikke fænomenet navn.
Læs mere

Tema

Kroppen i litteraturen

Vi sætter fokus på det biologiske vidunder, som på godt og ondt er vores ufravigelige udgangspunkt. Vi er alle prisgivet vores krop. Den forudsætter vores muligheder og begrænsninger, den er udgangspunkt for vores erfaringer og sanselige møder med vores omgivelser og hinanden. Vi er til i kraft af vores krop og dens forgængelighed.
Læs mere