Logo
Bogliste

Spiseforstyrrelser

Listen indeholder en række gode romaner og biografier, der handler om spiseforstyrrelser. 

 

Bøger på listen

Om en hals

Louise Juhl Dalsgaard

Louise Juhl Dalsgaard har begået endnu et voldsomt, velskrevet og vedkommende værk om barndomserindringer, kærlighed, familie, forladthedsfølelse og spiseforstyrrelse. 

Der er altid nogen at befri

Johanne Kirstine Fall

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.

Dage uden sult

Delphine De Vigan

Hvorfor sulter Laure? De Vigans autofiktive debutroman er en intens og gribende skildring af en ung kvindes indlæggelse med en spiseforstyrrelse.

Pynt

Bjørn Rasmussen

En stærk roman om en psykisk uligevægtig ung skuespillerinde med spiseforstyrrelser skrevet i en helt speciel Bjørn Rasmussensk tone, der blander styrke og skrøbelighed.

Om forladelse

Lea Muldtofte

En barsk og vigtig fortælling om anoreksi, et svigtende behandlingssystem og kampen for overlevelse, når alt håb er ude. 

Sult - historien om (min) krop

Roxane Gay (f. 1974)

Roxane Gay skriver med lige dele brutal ligefremhed og hjertevarm skrøbelighed om selvhad og om ikke at passe ind i samfundets normer. 

Sultekunstnerinde

Lotte Inuk

Da Charlotta flytter til Grønland sidst i 1970'erne får hun det svært, både med sig selv og sin plads i samfundet - Anoreksien bliver den farlige udvej.

Stilhed

Heidi Fjelstrup

Stærk debutroman om svære familierelationer, bristede (stemme)bånd og om hvordan afstande vokser, når man ikke kommunikerer.

Lille menneske

Charlotte Strandgꜳrd

Psykologisk portræt af, hvordan en umiddelbart velfungerende pige rammes af anoreksi, og hvordan sygdommen påvirker hele familien.

Originaludgave: 1982

Den spiselige kvinde

Margaret Atwood

Bogen tager forskud på en nutidig problematik omkring nervøs spisevægring, men giver dog ikke fænomenet navn.

Bare sammen

Anna Gavalda

En halvsenil gammel dame, en lømmel af en kok, en aristokrat med sociale hæmninger og en anorektisk pige finder sammen i et fællesskab.

Primtallenes ensomhed

Paolo Giordano

Alice og Mattia har begge mørke hændelser i barndommen, hvilket har gjort dem til ensomme og selvhadende teenagere, da de mødes som 15-årige. 

Svans

David Læby

Søren er ikke som de andre børn, og langsomt går det op for ham, at han nok er bøsse. I gymnasietidens erkendelsesfase prøver han at slippe for sin krop gennem spisevægring

Nederste skuffe

Vibeke Marx

Tine er sosuhjælper. Hun har svært ved at få spist, og forholdet til manden knager. 

Stalins køer

Sofi Oksanen

Finsk-estiske Sofi Oksanens anden roman på dansk er en grum, men velskrevet estisk familiekrønike om historiske fortrængninger og nedarvet skam.