Bog

Venter i mørket

Af (
2011
)

Anmeldelse

Venter i mørket af Helene Tursten

20 jun.11

Ville du blive bekymret, hvis du pludselig modtog blomster og afslørende billeder af dig selv, fra en ukendt beundrer? Det ville jeg, for beundring og besættelse kan åbenbart hurtigt gå over i mord!

En seriemorder er løs i Göteborg, og byens kvinder er skræmte. Især de enlige kvinder, for det er dem morderen har udset sig. Snart viser det sig at morderen også er stalker, for alle de myrdede kvinder er blevet overvåget i ugerne op til deres død.

Irene Huss og hendes kolleger ved politistyrken i Göteborg sættes på sagen, som viser sig at være voldsomt kompliceret at løse. Efterforskningen bevæger sig ind i et dødvande, politiet er på bar bund, og i mellemtiden mister flere kvinder livet, alle ofre for en gal mands værk.

Ikke nok med at Irene Huss skal kæmpe mod tiden, i jagten på en gal morder, hun skal også slås med sin egen stalker. Hun og hendes familie chikaneres, både med ubehageligt hærværk på hjemmet og personforfølgelse. Er det et tilfælde, at Irene bliver chikaneret samtidig med mordene i byen omkring hende, eller findes der en sammenhæng?

Undervejs i bogen befinder os også midt i morderens tanker. I en tankepassage som ”Jeg er den, der våger i mørket. Jeg er vogteren” sættes læseren ind i en bizar tankegang. Efter morderens egen mening beskytter han nemlig bare sine udvalgte kvinder på den rette kristne måde, men når kvinderne træder ved siden af, som f.eks. drikker alkohol eller har kærester, så er han nødt til at straffe dem med døden.

Helene Tursten er en produktiv krimi-forfatter, og 'Venter i mørket' er hendes niende bog i serien om Irene Huss og hendes kolleger. Hun er egentlig uddannet tandlæge, men har i de sidste mange år ernæret sig som anerkendt forfatter af gedigen nordisk femi-krimi litteratur. Personligt nyder jeg hendes krimier lige så meget som Läckbergs og Marklunds, og vil dermed sige at hun er i samme vægtklasse som disse ”tunge” kvinder. Godt plot, fed underholdning, læs den. Bogen kan sagtens læses med fornøjelse, selv om man ikke har læst de otte foregående i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Charlotte A.E. Glahn
Faustnummer
28794606
Graphic
Imperiet / Harvey Macaulay
ISBN
9788711416648
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer