Bog

Ilddansen

Af (
2006
)

Anmeldelse

Ilddansen af Helene Tursten

17 jul.06

Troværdig svensk krimi om en mordbrand, hvor den indebrændte var hovedmistænkt i en anden brand 15 år tidligere. Er der en sammenhæng?

Kriminalinspektør Irene Huss fra Göteborg leder efterforskningen af en mordbrand, hvor den 27-årige danser Sophie omkommer. Det viser sig, at Sophie også er blevet mishandlet og holdt indespærret inden sin død.

Sophie er en speciel og lettere autistisk danser, der netop står foran at skulle have premiere på et dansestykke, som hun selv har komponeret. Dansestykket viser sig at være en afgørende ledetråd i opklaringen, hvor Irene Huss atter støder på Sophies familie. For 15 år siden omkom Sophies stedfar ved en brand, og Sophie var hovedmistænkt, men nægtede at udtale sig overhovedet til Irene Huss. Dengang som nu er Sophies mor et flagrende og mandegalt kvindemenneske, som tilsyneladende interesserer sig mere for penge og glitterstads end for sin egen datters ve og vel. Familien omfatter også en fem år yngre lillebror og en bedstemor.

Irene Huss har vanskeligt ved at komme ind på livet af Sophies familie og gennemskue, og hvordan sagen hænger sammen. Privat har hun et par næsten voksne tvillingedøtre, som er på vej hjemmefra, og en stresset kokkemand. Til sidste går der hul på sagen, som viser sig at være mere end tragisk.

Der er ikke noget glamourøst over Irene Huss’ liv eller noget dramatisk over efterforskningen, og det gør ikke det fjerneste. Tværtimod styrker det "Ilddansen" som en troværdig, levende og underholdende krimi fra det svenske broderland.

"Ilddansen" er den sjette krimi i rækken med Irene Huss som gennemgående hovedperson. Krimierne kan læses uafhængigt af hinanden, og specielt de seneste er rigtigt gode. Forfatteren Helene Tursten er født i 1954 og uddannet tandlæge, men er nu forfatter på fuld tid.

Oversat af Lena Krogh Bertram. Aschehoug, 2006. 301 sider. Kr 279,-

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Lena Krogh Bertram
Faustnummer
26306752
ISBN
9788711171226
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer