Bog

Nattevagt

Af (
2003
)

Anmeldelse

Nattevagt af Helene Tursten

09 maj.04

Hvilke forfærdelige begivenheder fik en ellers glad og velfungerende sygeplejerske til at blive så bitter og ulykkelig, at den eneste udvej var selvmord? Det siges, at hun stadig spøger på Löwanderska Sygehus.

Spøgelset, Søster Tekla, ses igen på sygehusets trappe en nat, hvor en af de unge sygeplejersker findes myrdet. Senere sker der flere mord, og Søster Tekla beskyldes for at være årsag til dem.

Men kriminalinspektør Irene Huss og hendes kolleger er ikke overtroiske. Irene ved, at en kvinde, der har været død i mere end 50 år, selvfølgelig ikke kan have myrdet nogen.

Mordene bliver da også opklaret til sidst. Vi får også løst gåden om Søster Tekla. Det viser sig, at der ligger en yderst interessant historie bag hendes tragedie. En historie, som har tråde op til nutiden og til Löwanderska Sygehus.

Dette er den tredje bog i serien om Irene Huss: De to andre er "Den knuste Tang-hest" og "Tatoveret torso".

Helene Tursten skriver kompetente og spændende krimier. Hendes personer føles virkelige, hendes sprog er flydende, og plottet er absolut troværdigt. Irene Huss er en tiltalende kvinde i fyrrerne, med mand og tvillingedøtre i teen-agealderen (med de problemer det giver) og hund. Hun føler sig kompetent rent fagligt, men slås med mange af de problemer, de fleste af os kender til: håret trænger til en kærlig frisør, pundene fordeler sig forkert, der er ikke tid til familien osv. 

Forfatterinden er uddannet tandlæge, men da hun blev ramt af en gigtsygdom, måtte hun skifte sin hidtidige profession ud og har siden haft stor succes som krimiforfatter.

Alt i alt en meget læseværdig krimi, som ikke prætenderer at være andet end rigtig god og underholdende læsning. Anbefales varmt.

Oversat af Lena Krogh Bertram. Aschehoug, 2003. 277 sider. Kr. 279,-

Bogdetaljer

Secondary title
Krimi Aschehoug
Forlag
Aschehoug
Oversætter
Lena Krogh Bertram
Faustnummer
25042786
ISBN
9788711170779
Antal sider
277

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer