Bog

Ved slusen

Af (
2009
)

Anmeldelse

Ved slusen af Iben Mondrup

16 mar.09

Livsbekræftende roman om kærlighed og sorg. Om sorgbearbejdning, der fører til utraditionelle møder, forsoning og nye valg.

Tæppet rives brutalt væk, da Solvej får besked om at hendes samlever, Verner, er forulykket under en felttur i Grønland. Som om det ikke var nok med selve sorgen, sker der også andre radikale ændringer i livsvilkårene. Hun var den studerende, som boede sammen med den eftertragtede lærer.  Nu melder ekskonen sig på banen, hvilket resulterer i, at den store Østerbrolejlighed bliver skiftet ud med en ramponeret husbåd langt ude på Amager:

”Jeg havde ikke været ved båden, siden jeg to uger tidligere besluttede mig for, at havnen skulle danne ramme om mit fremtidige liv. I solskinnet var området langt mere tiltrækkende, end jeg først havde syntes, og jeg var overbevist om, at jeg slet ikke ville få problemer med at passe ind i miljøet. Havnen lå godt beskyttet imod nysgerrige blikke; rent faktisk var det kun passagerne i bilerne på broen, der kunne se mig – og så selvfølgelig de folk der sad i kontorhusene på den anden side.”

Det er en gammel studiekammerat og soulmate, Olav, der finder den faldefærdige husbåd til hende. Han dukker op efter flere års tavshed og hjælper hende i sorgarbejdet. I virkeligheden er de begge brændte børn, som gennem samtaler og samvær både hjælper og læger hinandens sorger. Olav er i et dilemma med at erklære sin kærlighed til en grønlandsk pige, Helene. Husbåden lægger ramme til mange forskelligartede møder, inden dens skæbne også bliver beseglet.

Fin romandebut med gode personkarakteristikker, Man kommer til at holde af Solvej, Helene og Olav og hele miljøet på Amager med det snart hedengangne Ved slusen og Havgassen. Bypolitisk kan man begræde at alle de små finurlige lokaliteter forsvinder.

Iben Mondrup (f. 1969) er uddannet billedkunstner og cand.phil i kunstteori og formidling. Hun er opvokset i Grønland og har beskæftiget sig med grønlandsk kultur og identitet. Er nu bosiddende i København og er optaget af storbyens atmosfære og udvikling.

Bogdetaljer

Forlag
Milik
Faustnummer
27633994
Graphic
Emil Salto
ISBN
9788791359590
Antal sider
268

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer